Diskutuos apie Universiteto ateitį

Diskutuos apie Universiteto ateitį

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ vasario 13 d. rengia viešą diskusiją „Kokio universiteto reikia Klaipėdai?“. Renginyje bus aptariamos vienintelės Vakarų Lietuvoje aukštosios mokyklos plėtojimo galimybės.

Surengti tokią diskusiją paskatino Vyriausybės siekis sumažinti valstybinių universitetų skaičių šalyje.Nors Klaipėdos universiteto steigėja yra valstybė, tačiau ir klaipėdiečiai, ir akademinė visuomenė, ir regiono politikai privalo išsakyti savo poziciją dėl aukštojo mokslo reformos, – įsitikinusi asociacijos prezidentė Indrė Butvilė. – Tikimės, kad diskusijoje bus suformuluoti tikslūs ir aiškūs argumentai dėl Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos kaip universitetinio miesto vystymo poreikio ir krypčių“. 

Diskusijoje Klaipėdos universiteto situaciją ir galimas perspektyvas pristatys rektorius prof. Eimutis Juzeliūnas. Renginyje dalyvaus ir savo nuomonę išdėstys Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai. Diskutuoti šiuo aktualiu klausimu yra pakviesti regiono Seimo nariai, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai, rajonų merai, nevyriausybinių organizacijų lyderiai, švietimo ir kitų miesto įstaigų vadovai. Organizatoriai kviečia renginyje dalyvauti ir uostamiesčio gyventojus.

Diskusija vyks Klaipėdos universiteto Mažojoje auloje (Herkaus Manto g. 84, 6 korpusas), pradžia - 13 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder