Direktoriams su moksliniu laipsniu - priedai

Direktoriams su moksliniu laipsniu - priedai

Uostamiesčio politikai siūlo skatinti mokyklų vadovus siekti mokslinio laipsnio, mat tokį turintiems prie atlyginimo žadamas 135 litų priedas.

Pagal naują Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą tvarką, švietimo įstaigų vadovams priedai bus mokami tik tada, kai mokykloje ar grupėje mokysis 10 ir daugiau vaikų, kuriems Pedagoginė psichologinė tarnyba dėl įgimtų ar įgytų sutrikimų yra nustačiusi vidutinius, didelius ar labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius.

Be to, direktoriai tokius priedus gali gauti tik tuo atveju, jei jie patys, kuruoja šią sritį. Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklose į 5 proc. priedus pretenduoja 6 direktoriai.

Finansų ir ekonomikos komitetas pasiūlė priedais skatinti ir tuos vadovus, kurie turi įgiję mokslinį laipsnį. Tiesa, kol kas Klaipėdoje daktaro laipsnį turi tik Vydūno vidurinės mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

Tokiam siūlymui neprieštaravo Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai. Viliamasi, kad maždaug 135 litų priedas paskatintų ir kitų mokyklų vadovus siekti mokslinio laipsnio.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder