Dėl elektroninio mokinio pažymėjimo - ginčai

Dėl elektroninio mokinio pažymėjimo - ginčai

Stringa elektroninio mokinio pažymėjimo diegimo uostamiesčio mokyklose projektas, nes konkurso nelaimėjusi įmonė ne tik apskundė konkursą teismui, bet ir bando įrodyti, kad procedūros buvusios neskaidrios.

Konkursą pralaimėjusios įmonės atstovai užvertė tokiais skundais Klaipėdos valdžią ir politikus. Tačiau skundą vakar nagrinėję Klaipėdos savivaldybės korupcijos prevencijos ir kontrolės komisijos nariai neįžvelgė jokių korupcijos apraiškų.

Savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė priminė, kad konkursas el. mokinio pažymėjimo diegimo tiekėjui parinkti buvo paskelbtas praėjusių metų vasaros pabaigoje.

"Buvo gauti du pasiūlymai - iš UAB Nacionalinio švietimo centro ir UAB Trečiosios investavimo grupės, dėl kurios kvalifikacijos kilus klausimų, buvo paprašyta ją patikslinti. Tačiau per nurodytą terminą jokios reakcijos nesulaukta", - pagrindinę priežastį, kodėl iš konkurso buvo pašalintas vienas tiekėjas, paaiškino V. Marcinkevičienė.

Tokia konkurso eiga nepatenkinta Trečioji investavimo grupė kreipėsi į teismą, todėl pritaikius laikinos apsaugos priemones konkursas sustabdytas.

"Jei būtume darę šiai įstaigai išimtį ir leidę dalyvauti konkurse, nors ji ir neatitiko kvalifikacinių reikalavimų, tada būtų galima kalbėti apie korupcijos apraiškas, o dabar viskas vyko taip, kaip reikalauja įstatymai", - pažymėjo Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Jam pritarė ir minėtos komisijos pirmininkas Algirdas Grublys. Esą konkurse korupcijos apraiškų nematyti. Kur kas didesnių įtarimų A. Grubliui kelia pačios įstaigos atsiųstas raštas, kur ji ne tik pristato save, bet peikia konkurentus bei prašo politikų užtarimo.

"Viskas suprantama, juk jeigu šis projektas Klaipėdoje pasitvirtins, tai gali tapti puikiu pavyzdžiu ne tik visoje Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Taigi konkurso dalyviai suvokia, kad jie gali užsitikrinti pajamas ir gerą gyvenimą 5 metus į priekį", - šypsojosi A. Grublys.

Politikas apgailestavo, kad prasidėjus teisminiams ginčams, nebeliko vilties, kad šį rugsėjį dešimtyje uostamiesčio mokyklų bus įdiegta pilotinė el. mokinio pažymėjimo sistema.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder