Darželio nelankančių vaikų gali nebepriimti

Darželio nelankančių vaikų gali nebepriimti

Klaipėdoje ruošiamasi įvesti drausminamąją priemonę tėvams, kurie be jokios pateisinamos priežasties neveda vaiko į darželį. Darželio direktorius gaus teisę tokį vaiką pašalinti iš ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Kadangi dabar tėvai moka tik už lankytą dieną, pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus atstovų, lyg ir nebeliko jokio mechanizmo, kaip priversti vaikus reguliariai lankyti darželį. Darželių vadovai skundžiasi, kad dėl prasto vaikų lankomumo nebepavyksta surinkti reikiamų lėšų.

Todėl nuspręsta įteisinti drausminamąją priemonę - Savivaldybės švietimo įstaigų vadovams suteikti teisę vienašališkai nutraukti sutartį dėl blogo lankomumo ir į atsilaisvinusias vietas priimti laukiančiųjų eilėje registruotus vaikus.

"Žinoma, ta teise vadovas galės ir nepasinaudoti. Jei, pavyzdžiui, darželis ir taip turi laisvų vietų, laukiančiųjų eilė nėra didelė. Bet jei į konkretų darželį yra ilgos norinčiųjų eilės, o ugdytiniai piktybiškai jo nelanko - problemą reikia spręsti. Tikrai yra pavyzdžių, kai tėvai neveda vaiko į darželį po kelis mėnesius ir net neperspėja darželio vadovybės, dėl kokios priežasties. Galbūt tas vaikas iš viso nebeis į darželį, gal jis seniai turi auklę", - pasakojo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Planuojama, kad darželio vadovas apie sutarties nutraukimą tėvus turėtų informuoti prieš 14 dienų. Svarstoma, kad sutartyse galėtų būti numatytos išlygos, kuriais atvejais tėvams galima leisti pasitaisyti.

"Pateisinama priežastis - tai ne tik vaiko liga. Čia irgi turi veikti protingumo kriterijai. Galbūt per moksleivių atostogas vyresnis brolis ar sesė sėdi namie, tad ir darželinukas nori pasėdėti. Galbūt tėvai pasiėmė atostogų. Svarbiausia, kad tėvai informuotų darželio auklėtoją, dėl ko vaikas nelankys darželio", - sakė L. Prižgintienė.

Pasak jos, tokia drausminimo priemonė reikalinga dar ir dėl to, kad norinčiųjų patekti į ikimokyklines įstaigas eilė yra nemaža. Šiuo metu skaičiuojama, kad eilėje laukia per 2,2 tūkst. vaikų. Daugiausia jų - kone 1,4 tūkst. - nori patekti į lopšelines grupes.

Nuo rugsėjo 1 dienos Klaipėdos darželiuose turėtų būti dviem grupėmis daugiau nei buvo šiais mokslo metais: "Versmės" specialiojoje mokykloje-darželyje - darželio grupė, o lopšelyje-darželyje "Atžalynas" - lopšelio grupė. Tačiau esą patenkinti visų prašymų priimti į lopšelių grupes ir nepavykti. Prognozuojama, kad nuo ateinančio rugsėjo 1-osios į šias grupes bus galima priimti tik per 700 vaikų.

"Lėšų, kad būtų galima atidaryti dar daugiau lopšelių grupių uostamiestyje, deja, nėra", - apgailestavo L. Prižgintienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder