Dar vienus mokslo metus užbaigėme džiaugsmingais akordais

Dar vienus mokslo metus užbaigėme džiaugsmingais akordais

Sulig kiekvienais metais vis dažniau klaipėdiečius džiugina atskriejanti žinia apie Klaipėdos jaunųjų pianistų muzikinius pasiekimus Lietuvos miestuose vykstančiuose konkursuose bei festivaliuose, garsinant Lietuvos vardą ne tik nacionaliniu mastu, bet ir tarptautiniu.

Iš vieno tokio tarptautinio konkurso "Musica pianoforte", vykusio š. m. birželio 1-2 dienomis Birštone, kupinos karštų įspūdžių ir nešinos pirmųjų vietų diplomais, grįžo Klaipėdos miesto Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos antros klasės mokinės Ieva Šiaudvytytė, Anastasija Tarasova ir Gabrielė Šiaudvytytė, kurias ruošė mokytojos Vanda Šarkuvienė ir Vilija Kneižienė.

Klaipėdietės tapo pirmos vietos laureatėmis ir įrodė, jog geriausiai ansambliuoja pamario krašto pianistės. Merginos ansamblio forma atliko J. S. Bach "Angliška siuita", g-moll Nr. 3; Gavotas; L. Povilaičio "Vaiduoklis" ir M. Shmitz "Energingas finalas".

Žinoma, jaunosioms pianistėms tai buvo ne pirmoji pergalė. Jas sėkmė lydėjo ir ankstesniuose konkursuose, tokiuose kaip Čaikovskio muzikos konkurse Koknesės mieste Latvijoje (pirma vieta), kamerinių ansamblių konkurse Daugpilyje Latvijoje "Nova musica" (pirma vieta).

Birštone vykusiame tarptautiniame konkurse "Musica pianoforte" pasirodė daug talentingų muzikantų iš visos Lietuvos, taip pat ir iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos. Kompetentinga žiuri komisija, kurią sudarė Prancūzijos atstovė prof. Svetlana Eganian, atstovas iš Baltarusijos dr. Jurij Blinov bei Lietuvos atstovai - doc. Jūratė Šleinytė ir Raimundas Simanavičius, sąžiningai, objektyviai bei nuosekliai analizuodami kiekvieno dalyvio muzikavimą, išrinko vertus apdovanojimų nugalėtojus.

Jaunosios nugalėtojos bei jų mokytojos labai džiaugiasi parvežusios pergalę į pajūrį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder