Bendras tikslas - pasaulis be žalingų įpročių

Bendras tikslas - pasaulis be žalingų įpročių

2013 m. kovo 6-ąją dieną Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokykloje mokiniai ir mokytojai rinkosi į konferenciją, kurios pagrindinis idėja – pasaulis be žalingų įpročių. Siekiant skleisti šią idėją itin svarbu įtraukti jaunimą tam, kad jie dalintųsi savo patyrimu ir vertybėmis su bendraamžiais.

Konferencijai pranešimus ruošė ir juos pristatė 7-8 klasių mokiniai iš aštuonių Klaipėdos pagrindinių mokyklų ir progimnazijų bei mokiniai iš kitų miestų. Tardama sveikinimo žodį Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokyklos direktorė Gražina Skunčikienė pasidžiaugė, jog šiemet, skirtingai nei praėjusiais metais, konferencijai pranešimus paruošė ne tik Klaipėdos miesto mokyklų mokiniai, bet ir svečiai iš Kretingos rajono bei Šilutės. Šiemet prie konferencijos dalyvių taip pat prisijungė mokiniai ir mokytojai iš Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos. Jie skaitė pranešimą „Rūkymui – ne!”, o taip pat pademonstravo filmuotą eksperimentą apie rūkymo poveikį žmogaus plaučiams.

Mokinių pastangos ruošiant pranešimus buvo įvertintos padėkomis bei dovanomis. Konferencijos svečiai – Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Edita Kučinskienė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Diana Butkienė, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto plėtros koordinatorė, miesto tarybos narė Natalja Istomina, Klaipėdos universiteto Socialinės pedagogikos katedros vedėja profesorė Ilona Klanienė, Viešosios tvarkos biuro Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos poskyrio viršininkė Violeta Lideikytė - išrinko kūrybiškiausią pranešimą – Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos pranešimą „Rūkymui – ne!”.

Informatyviausiu buvo pripažintas Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos pranešimas „Laisvalaikis be žalingų įpročių“, o Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokyklos mokinės pranešimas „Mobilusis – tykus žudikas“ buvo išrinktas kaip originaliausias pranešimas. Viešosios tvarkos biuro Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos poskyrio viršininkė Violeta Lideikytė šio pranešimo autorę ir ją ruošusias mokytojas pakvietė pranešimą pristatyti policijos pareigūnams, supažindinti juos su mobiliųjų telefonų keliamais pavojais bei prevencijos galimybėmis.

Labiausiai temą atitinkančiu pranešimu buvo išrinktas Klaipėdos „Vyturio“ pagrindinės mokyklos mokinių darbas „Nieks kits čia nekalts“. Šis pranešimas taip pat sulaukė ir žiūrovų simpatijų. Klaipėdos miesto tarybos narė Natalja Istomina šio pranešimo autorius pakvietė savo darbą pristatyti 2013 m. kovo 22d. vyksiančioje konferencijoje „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“, kuri vyks Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje.

Konferencijoje dalyvavusi Klaipėdos miesto tarybos narė Natalja Istomina pristatė tyrimą „Klaipėdos mokyklų aplinkos testavimo dėl narkotinių medžiagų rezultatai ir analizė“.

Šiemetinė konferencija itin džiugina pranešimų įvairove – be tradiciniais tapusių pranešimų apie rūkymo, alkoholio ir narkotikų vartojimo prevenciją taip pat kalbama apie energetinių gėrimų vartojimo prevenciją, besaikio naudojimosi mobiliuoju telefonu prevenciją, nesveikos mitybos prevenciją. Mokiniai taip pat kvietė leisti laisvalaikį be žalingų įpročių bei ragino prisiimti atsakomybę už savo veiksmus.

Kaip sakė Markas Tvenas „Įprotis yra įprotis, pro langą jo neišmesi; įprotį reikia žingsnis po žingsnio išvilioti iš namų“. Taigi tikimės, jog ši, jau tradicine tampanti konferencija, turės įtakos veiksmingesnei žalingų įpročių prevencijai, nes jaunimas visada mieliau mokosi vieni iš kitų, o šios konferencijos pagrindinis tikslas traukti mokinius į kovą prieš žalingus įpročius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder