Balio Dvariono konkurse - klaipėdiečių sėkmė

Balio Dvariono konkurse - klaipėdiečių sėkmė

Iš vasario pabaigoje Vilniuje vykusio XVII nacionalinio Balio Dvariono pianistų ir stygininkų konkurso klaipėdiečiai grįžo pelnę net keturis laureatų vardus ir dešimt diplomų.

Saviraiškos ugdymo kategorijos finale šiais metais varžėsi 136 pianistai ir 87 styginiais instrumentais grojantys vaikai iš visos Lietuvos. Iš jų laureatais tapo 15 pianistų ir tiek pat stygininkų.

Laureatų vardai suteikti keturiems mūsų miestui atstovavusiems pianistams: Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklą lankančioms seserims Augustei ir Ievai Petkūnaitėms (mokyt. V. Revutienė) bei Juozo Karoso muzikos mokyklos auklėtiniams Kristupui Klimkaičiui (mokyt. I. Skirsgilienė) ir Anastasijai Miškevič (mokyt. V. Purlytė).

"Svarbu suteikti pakankamai žinių ir įgūdžių, leidžiančių vaikui tobulėti, pristatyti save, mokyklą ir Klaipėdą. Labai džiaugiuosi, kad į konkurso finalą buvo atrinkta net dvylika mūsų mokyklos auklėtinių, o sugrįžus iš Vilniaus stebėjausi jų sėkme", - pasakoja J. Karoso muzikos mokyklos direktorius Sigutis Kusas.

"Konkurso metu turėjome labai mažai laiko repeticijoms prieš pasirodymus. Dar daugiau nerimo kėlė tai, jog po mergaičių savo programą atliko gabi vienos komisijos narės mokinė, nenorėjome likti nepastebėtos. Tačiau viskas pasisekė puikiai, Augustei taip pat skirtas specialus prizas už B. Dvariono kūrinio atlikimą", - džiaugėsi Augustės ir Ievos Petkūnaičių mokytoja Vilija Revutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder