“Ąžuolyno“ sostas subraškėjo

“Ąžuolyno“ sostas subraškėjo

Vienos geriausių ne tik Klaipėdos mieste, bet ir visoje Lietuvoje gimnazijų „Ąžuolynas“ dominavimui iškilo grėsmė. Jei miesto valdžia patvirtins tvarką, pagal kurią į gimnazijas galės patekti tik nustatytame mikrorajone gyvenantys moksleiviai, ši ugdymo įstaiga nebeteks galimybės atsirinkti pačius gabiausius.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija nutarė pritarti tvarkai, pagal kurią gimnazijoms bus priskirtos aptarnavimo teritorijos, nurodant konkrečias gatves.

Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė įsitikinusi, kad taip vienai socialiai jautriausių visuomenės grupių, 14-16 metų amžiaus paaugliams, bus užtikrintas vidurinio mokslo prieinamumas ir lygios galimybės su kitais bendraamžiais.

„Jei moksleiviai gimnazijas rinktųsi pagal gyvenamąjį rajoną, mokyklos būtų tolygiai užpildytos, būtų sureguliuotas mokytojų darbo krūvis. Išvengtume nenormalios situacijos, kokia yra dabar, kad mokytis „Ąžuolyne“ norinčiųjų yra daugiau nei ši mokykla gali priimti, o kitose gimnazijoje moksleivių paprasčiausiai trūksta“, - argumentavo V. Kazakauskienė.

Pasak „Aukuro“ gimnazijos direktorės Lygijos Virkšienės, dabar moksleiviams atimama konstitucinė teisė mokytis savo rajono gimnazijose.

Galutinį žodį, koks modelis bus pasirinktas, tars Taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder