"Ąžuolyno" gimnazijai - geros mokyklos vardas

"Ąžuolyno" gimnazijai - geros mokyklos vardas

Balandžio 28 dieną Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos sieną papuošė naujas ženklas - "Gera mokykla 2015".

Geros mokyklos vardas suteikiamas mokykloms, kurios labiausiai atitinka sudarytą koncepciją ir pasižymi lyderyste, strateginiu valdymu, dideliais lūkesčiais dėl mokymosi pasiekimų, bendromis vertybėmis, tikslais.

Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros nuomone, iš 35 konkurse dalyvavusių mokyklų Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija patenka į išrinktųjų aštuonetuką.

Šia proga gimnazijos bendruomenė surengė koncertą, pasveikinti atvyko Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros (NMVA) direktorius Gražvydas Kazakevičius, Seimo narys Raimundas Paliukas ir Švietimo skyriaus darbuotojai.

V. Grubliauskas džiaugėsi, jog tai šventė ne tik gimnazistams, mokytojams, administracijai, tačiau ir visam miestui. Meras priminė, jog su išskirtine garbe ateina ir išskirtinė atsakomybė, kuri "Ąžuolyno" gimnazijos bendruomenei ir dabar ne svetima. Jo teigimu, tai misija ir įsipareigojimas, kurie puikiai skatins judėti pirmyn.

"Gera mokykla - prasmės, atradimų ir mokymosi sėkmės siekianti mokykla, grindžianti savo veiklą bendruomenės susitarimais ir mokymusi", - tardamas sveikinimo žodį sakė NMVA direktorius G. Kazakevičius.

Pasak jo ir penkių komisiją sudariusių narių, išrinkti, kuri mokykla verta tokio vardo, lengva nebuvo, tačiau galiausiai pavyko. G. Kazakevičius klausė gimnazistų, ar "Geros mokyklos" koncepcijoje minimi dalykai atitinka mokyklos kasdienybę. Salėje nuvilnydavo šūksniai ir aplodismentai, kurie byloja, jog tokio vardo gimnazija verta.

Baigiamieji NMVA direktoriaus žodžiai įkvėpė: "Sveikinu su švente - pirmyn į ateitį!"

"Ąžuolyno" gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė džiaugėsi savo mokiniais, puikiais darbuotojais ir sakė, jog visa bendruomenė įdės dar daugiau darbo, kad galėtų išlaikyti tokį titulą.

Gimnazija gavo nominaciją patvirtinančius dokumentus ir jau minėtąjį ženklą, kuris puikuojasi mokyklos vidinio kiemo pusėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder