"Aukuro" gimnazijoje - abiturientų susitikimas

"Aukuro" gimnazijoje - abiturientų susitikimas

Kasmet per patį viduržiemį miesto gimnazijos laukia sugrįžtančių buvusių mokinių. "Aukuro" gimnazijoje toks susitikimas tradiciškai įvyko paskutinį sausio penktadienį.

Prie registracijos ir linkėjimų knygos būriavosi grupelės jaunuolių, pamatę mokytoją užkalbindavo: "Mokytoja, turbūt manęs nepamenat, aš iš 17 laidos…" Ir kaip nušvinta jų akys, kai mokytoja atpažįsta: "Sigita, Inga, malonu jus matyti vėl!" Taip pokalbis pakrypsta ne į prisiminimus, o į dabartį - kaip sekas, ką dirba. Ir kaip nustemba mokytojai, sužinoję, kad firma, pro kurios reklamą praeina kiekvieną dieną, prekybos centro dizainas, projektuojami pastatai - tai darbai, kur naujoje komandoje dirba aukuriečiai.

Gimnazija savo brangiems svečiams parodė miuziklą "Gintarinė legenda" pagal Maironio baladę "Jūratė ir Kastytis" ir grupės "Skylė" dainas. Miuziklą kūrė mokytojai Laima Kaupienė, Diana Linkevičienė, Simona Narkienė, Irma Stonienė, Marijus Kučikas, Violeta Stumbrienė. Kartu su I-IV klasių gimnazistais dainavo, šoko ir vaidino mokytojas Karolis Kivilis ir psichologė Dovilė Andrijauskienė. Toks mokytojų ir mokinių kūrybinis projektas vykdomas jau  devintus metus.

Nors miuziklas truko beveik valandą, nebuvo kada nuobodžiauti, salė audringai palaikė jaunuosius atlikėjus, juoko banga palydėdavo šmaikščias jų replikas ir ilgai plojo už suteiktą malonumą.

Renginio pabaigoje svečiai kartu su atlikėjais sudainavo Gyčio Paškevičiaus dainą "Draugams" ir neskubėjo skirstytis - dar norėjo pasidalinti džiaugsmais, šiltai pasikalbėti su mokytojais, padėkoti jiems, pasidžiaugti gimnazijos augimu. O tada skirstėsi primindami vieni kitiems: "Iki kitų metų paskutinio sausio penktadienio!", žinodami - "Aukuro" gimnazija jų lauks.

Aldona STANKOVIČIENĖ, "Aukuro" gimnazijos mokytoja

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder