Aptars neformaliojo vaikų švietimo iššūkius ir galimybes Klaipėdos rajone

Aptars neformaliojo vaikų švietimo iššūkius ir galimybes Klaipėdos rajone

Kovo 6 d. 13 val. Klaipėdos raj. savivaldybė ir Ugdymo plėtotės centras rengia diskusiją „Neformalusis vaikų švietimas Klaipėdos rajone – iššūkiai ir galimybės“. Diskusija rengiama vykdant projekto „Pasirenkamojo vaikų švietimo finansavimo modelio sukūrimas ir išbandymas savivaldybėse“ veiklas. Renginys vyks Gargžduose Klaipėdos rajono švietimo centre, Kvietinių g. 30.

Rengiamos diskusijos tikslas – su įvairių interesų grupių atstovais apžvelgti esamą Klaipėdos raj. savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo situaciją, aptarti kylančius iššūkius ir galimybes, numatomas neformaliojo vaikų švietimo kaitos kryptis ir planuojamą jo finansavimą krepšelio principu.

Kuriant pasirenkamojo vaikų švietimo modelį siekiama, kad vaikai galėtų laisvai rinktis programos teikėją ir jo siūlomas veiklas. Norima, kad veiklos būtų prieinamos visiems vaikams pagal amžių, išsilavinimą, nepriklausomai nuo jų socialinės padėties.

Klaipėdos rajono pasirenkamojo vaikų švietimo specialistai regione Irena Barbšienė, Rasa Žvaginienė, Jolanta Polekauskienė, Algirdas Petravičius apžvelgs neformaliojo vaikų švietimo situaciją Klaipėdos raj. savivaldybėje: neformaliojo vaikų švietimo teikėjų tinklą, kiek vaikų įtraukiama į neformalųjį vaikų švietimą ir t.t.

Projekto analizės ekspertė Asta Morkūnienė pristatys neformaliojo vaikų švietimo kaitos kryptis, veiklų finansavimą krepšelio principu.

Diskusijoje savo lūkesčius ir įžvalgas pateiks ir tėvai, mokiniai, bendruomenių atstovai, savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo teikėjai, nevyriausybinių organizacijų, administracijos atstovai ir politikai.

Projektą „Pasirenkamojo vaikų švietimo finansavimo modelio sukūrimas ir išbandymas savivaldybėse“ inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, jis finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis. Projektą nuo 2011 m. spalio mėn. vykdo Ugdymo plėtotės centras (www.upc.smm.lt). Projekto partneriai – Anykščių r., Klaipėdos r., Panevėžio r. ir Panevėžio miesto savivaldybės bei Švietimo informacinių technologijų centras (ITC).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder