Apdovanojo profesines mokyklas

Apdovanojo profesines mokyklas

Švietimo ir mokslo ministerija apdovanojo geriausius profesinių mokyklų ir darbdavių bendradarbiavimo projektus.

"Kokybiškas praktinis mokymas yra profesinio mokymo sėkmės garantija. Todėl labai skatiname specialistus rengiančias įstaigas stiprinti bendradarbiavimą su verslu ir darbdaviais, kad patys darbdaviai aktyviai dalyvautų ruošiant būsimus specialistus: sudarant mokymo programas, vertinant įgytus įgūdžius, organizuojant praktikas ir, žinoma, įdarbinant", - sveikindamas konkurso laimėtojus sakė ministras Dainius Pavalkis.

Apdovanota 10 sėkmingiausiai prie darbo rinkos prisitaikančių profesinio mokymo ir verslo partnerystės pavyzdžių. Tarp jų - ir klaipėdietiškas.

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla ir viešbutis "Amberton-Klaipėda" apdovanoti už parengtą metų trukmės virėjo mokymo programą. Viešbučio restoranuose taip pat vyksta praktinio mokymo pamokos, susipažįstama su pažangiausiomis maisto ruošimo technologijomis, naujų patiekalų kūrimu. Viešbutyje organizuojami profesinio meistriškumo konkursai, kuriuose dalyvauja virėjai profesionalai ir mokiniai praktikantai.

Už sėkmingos partnerystės pavyzdžius, apimančius mokyklos valdymą, profesijos mokytojų kompetencijų tobulinimą, mokinių gamybinę praktiką ir įsidarbinimą, bendrų projektų ir iniciatyvų įgyvendinimą taip pat apdovanota Klaipėdos turizmo mokykla ir jos absolventas Vytautas Samavičius (Momo Grill).

Profesinio mokymo tobulėjimą Lietuvoje skatinantis ir apžvelgiantis konkursas vyko jau penktą kartą. Konkurso laimėtojus rinko iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro, Švietimo mainų paramos fondo ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovų sudaryta komisija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder