Anglijoje dvimečiai keliaus į mokyklas

Anglijoje dvimečiai keliaus į mokyklas

Anglijos mokyklų prašoma priimti vaikus nuo dviejų metų ir taip padėti dirbantiems tėvams, - pranešė dailymail.co.uk.

Švietimo ministrė Liza Truss visų Anglijos mokyklų paprašė praplėsti priimamų vaikų amžių ir leisti paruošiamuosius darželius lankyti nuo dviejų metų. Taip pat prašoma mokyklų pailginti darbo laiką, kad tėvai vaikus jose galėtų palikti iki dešimties valandų per dieną.

Šis pakeitimas palengvintų tėvų dalią, kurie priversti rūpintis, kas prižiūrės mažuosius iki jų darbo pabaigos. Kad ministrų prašymas būtų įgyvendintas, vyriausybė pažadėjo priimti teisės aktą, pašalinsiantį biurokratines kliūtis, trukdančias į mokyklas priimti dvimečius.

Ministrų nuomone, naujovė suteiks dešimtis tūkstančių papildomų vietų mokymo įstaigose. Norint leisti vaiką į darželį šiuo metu reikia laukti eilėje iki dviejų metų, tad daugeliui tėvų tai trukdo grįžti į darbus. Prieinamos vaikų priežiūros trūkumas – pagrindinė priežastis, dėl kurios mamos priverstos atitrūkti nuo įprasto darbo ir likti namie su vaikais.

Projekto kritikai įsitikinę, kad vyriausybė, priimdama šį sprendimą, tikisi priversti dirbti daugiau motinų. Dirbdamos jos sumokėtų valstybei daugiau mokesčių bei sumažėtų socialinės paramos prašymų.

Kreipdamasi į švietimo įstaigas L. Truss pabrėžė, kad kiekvienai iš jų, sutikusiai priimti dvimečius vaikus, kasmet bus skiriama po 10 tūkst. svarų. Mažiau uždirbantys tėvai, gaus finansinę paramą darželiams. Mažas pajamas gaunančių šeimų vaikai nemokamai darželyje galės būti iki 15 valandų per savaitę. Už kitas valandas reikės mokėti.

Nemokamas valandas tėvai galės pasirinkti patys. „Šiuo metu nepasiturinčioms šeimos kompensuojamos valandos paskirstomos visai savaitei, tarkime, po tris valandas kasdien. Daugumai tėvų tai visiškai nenaudinga, nes likusią dienos dalį vaiku turi rūpintis kas nors kitas. Esu tikra, kad dauguma tėvų į darželį vaiką išleistų dviems pilnoms dienoms, o ne porai valandų kasdien“, - sakė L. Truss. Nauja pataisa pilnai įsigalios iki šių metų pabaigos.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder