Vykstantiems į šiltuosius kraštus - linkėjimas mėgautis saule saugiai

Vykstantiems į šiltuosius kraštus - linkėjimas mėgautis saule saugiai

Gruodį į šiltuosius kraštus keliaujantiems klaipėdiškiams uostamiesčio kelionių agentūros primins apie būtinybę saugotis nuo kaitrių saulės spindulių, galinčių pakenkti jų sveikatai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyrius uostamiesčio kelionių organizatoriams, geranoriškai atsiliepusiems į kvietimą dalyvauti odos vėžio prevencijos akcijoje, perdavė UV spindulių matuoklius, įspėjančius turistus apie pavojų keliančias saulės spindulių dozes ir būtinybę naudotis apsaugos priemonėmis ar apskritai poilsiui rinktis šešėlį. Nedideli, raktų pakabuko formos UV spindulių matuokliai neapsunkins keliautojų krepšių ir kartu atliks svarbią žmonių informavimo misiją.

Ketvirtadienį aplankytos kelionių agentūros "West Express" pardavimų ir rinkodaros vadovas Aurimas Šumbrauskis sakė, jog kelionės į šiltuosius kraštus šaltuoju metų laiku populiarios. Iki švenčių ši kelionių agentūra ir partnerių biurai pasišildyti išleis maždaug 100 klaipėdiškių. Populiariausi maršrutai – Egiptas, kur šiuo metu apie 30 laipsnių šilumos, ir Kanarai. Keliaujančiųjų pasišildyti prieš Kalėdas nestokoja ir agentūra "Baltic Clipper", klientams taip pat dalinsianti UV spindulių matuoklius ir atmintines, kaip "nepadauginti" saulės.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė sako, jog daugelio pavojingų ligų, taip pat ir odos vėžio, galima išvengti, jeigu žmogus žino apie galimas grėsmes ir apsaugos priemones. "Odos vėžys – klastingas susirgimas ir to žmonės neturėtų pamiršti net poilsiaudami. Džiaugsimės, jeigu mūsų palinkėjimas mėgautis saule saugiai, klaipėdiškiams primins apie būtinybę saugoti save bei padės išvengti rimtų sveikatos problemų", - sako J. Asadauskienė.

Uostamiesčio sveikatinimo specialistai odos vėžio prevencijos akcijas planuoja ir kitąmet, kuomet miesto paplūdimius apgula tūkstančiai saulės mėgėjų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus inf.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder