Valdiškų vaistinių laukia bankrotas

Valdiškų vaistinių laukia bankrotas

Savivaldybės administracija prašo politikų leidimo likviduoti dar vieną iš likusių 8 vaistinių, kurios 2001 metais Savivaldybei sudarius koncesijos sutartis buvo perduotos privatiems operatoriams. Dabar prašoma likviduoti "Neringos vaistinę".

Pasak savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės, 2001 metais miesto Taryba buvo nusprendusi 9 savivaldybei priklausiusias vaistines koncesijos būdu perduoti valdyti 3 operatoriams. Per tuos 10 metų į savivaldybės biudžetą iš šių sutarčių buvo surinkta 1,5 mln. litų mokesčių.

"Tačiau visos šios vaistinės dirbo nuostolingai. Kai rinka buvo užpildyta dideliais vaistinių tinklais, jos buvo išstumtos iš rinkos. Vienas iš operatorių jau bankrutavo ir nusitempė su savimi dvi vaistines, o su likusiais dviem operatoriais vedame derybas. Su bendrove "Apotheca vaistinė" pavyko susitarti ir jiems priklausančią "Neringos vaistinę" siūloma likviduoti", - miesto tarybos kolegijos posėdyje pasakojo A. Špučienė.

Miesto biudžetui šios vaistinės likvidavimas kainuotų 70 tūkst. litų. Tikimasi, kad likvidavus vaistinę pavyktų bent pelningai parduoti Šilutės pl. 38 esančias patalpas, kurios likvidavus vaistinę pereitų Savivaldybės nuosavybėn. Pagal koncesijos sutartį operatorius privalo grąžinti tokį pat turtą, kokį pasiėmė.

Panašiai norima pasielgti ir su operatoriui "Naujakiemio vaistinė" priklausančiom 3 vaistinėm, tačiau, pasak A. Špučienės, kol kas su šiuo operatoriumi nepavyksta nutraukti sutarčių.

Pasak jos, nuostoliai dėl koncesijos sutartimi valdomų vaistinių jau siekia 0,5 mln. litų. Jei situcija nebus sprendžiama, nuostoliai tik didės.

"Mes net kreipėmės į prokuratūrą, kad būtų išsiaiškinta, ar nebuvo vykdomi tyčiniai bankrotai, tačiau prokurorai atsisakė tirti šį viešąjį interesą", - sakė A. Špučienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder