Traumos gadina vasaros atostogas

Traumos gadina vasaros atostogas

Vasara vaikų traumatologams - pats darbymetis. Klaipėdos vaikų ligoninėje kasdien teikiama pagalba 50-60 vaikų ir paauglių, patyrusių įvairaus sunkumo traumas.

Pasak ligoninės vyriausiosios gydytojos Klaudijos Bobianskienės, kiekvieną vasarą vaikų traumatologų darbo krūvis žymiai padidėja.

"Atostogų metu vaikai daug laiko praleidžia namuose, gamtoje, lauke, prisigalvoja įvairių pramogų ir pasipila traumos. Dirbantys tėvai ne visada turi laiko stebėti, kuo užsiima jų atžalos. Ypač daug galvos traumų, smegenų sutrenkimų dėl nesaugaus važinėjimo dviračiais", - sakė K. Bobianskienė.

Vasarą mažųjų pacientų srautas į Klaipėdos vaikų ligoninę padidėja ir dėl į pajūrį atvykstančių poilsiautojų. Atostogaujantys tėvai ne visada atidžiai prižiūri savo vaikus, kurie susižeidžia žaisdami, važinėdami dviračiais. Galvos traumos, rankų, kojų lūžiai, sumušimai, nudegimai - pagrindinės vaikų iki 18 metų atostogų traumos.

"Turime pacientų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio šalių. Į tėvynę sugrįžta emigrantų šeimos, daug poilsiautojų iš Rusijos, Baltarusijos", - sakė ligoninės Priėmimo - skubiosios pagalbos skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti gydytoja Liuda Vasiliauskienė. Vaikai į ligoninę patenka ne tik dėl traumų, bet ir dėl įvairių susirgimų.

"Šiuo metu padaugėjo virusinių ligų, anginų ir kitų susirgimų. Gaila, bet nemažėja vaikų, apsideginančių karštu vandeniu. Mamos neprižiūri mažylių, kurie griebia kas papuola, apsipila verdančiu vandeniu iš puodelio pilvuką, rankas. Tai skausmingos, ilgai gydomos traumos, kurių galėtų nebūti.

Taip pat vaikai išvengtų sunkių galvos sumušimų, jei dviračiais važinėtų dėvėdami šalmus. Tuo turėtų pasirūpinti tėveliai", - sakė L. Vasiliauskienė.

Pasak gydytojos, šią vėsią vasarą pastebima, jog mažiau vaikų nukenčia nuo vabzdžių įkandimų.

"Neseniai vienam mažamečiui gargždiškiui įgėlė šešios širšės. Vaikui skubiai buvo suteikta reikalinga pagalba", - sakė gydytoja.

Ji pasidžiaugė, kad šią vasarą dar neteko gaivinti skendusių vaikų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder