Tikra istorija: inkstą surado "Facebooke"

Tikra istorija: inkstą surado "Facebooke"

Tai, kad socialinis tinklas „Facebook“ padeda atrasti senus draugus, užmegzti naujas pažintis, niekas nebesistebi. Tačiau, pasirodo, „Facebookas“ gali išgelbėti gyvybę. Būtent socialiniai tinklai tampa puikia erdve susirasti inkstą.

38-erių Damonas Brownas, gyvenantis Sietle, Jungtinėse Amerikos valstijose, inksto donorą rado būtent „Facebooko“ pagalba – savo istoriją papasakojęs viešame tinklalapyje, jis sulaukė donorės.

Prieš kurį laiką D.Brown „Facebooke“ sukūrė specialią anketą, pavadintą „Damon Kidney“ ir joje paskelbė ieškąs inksto, kurio donoro kraujo grupė būtų 0. Visi Damono pažįstami dalinosi šiuo prašymu, kol pagalbos šauksmas pasiekė D.Browno žmonos pažįstamą – potenciali donorė, nors ir iki skelbimo „Facebooke“ pažinojo Damono žmoną, nebuvo artima Brownų šeimos draugė, todėl apie reikalingą pagalbą išgirdo tik interneto dėka.

„Ji pasakė, kad taip pasielgė ne dėl manęs. Dėl mano vaikų, nes jie nusipelnė turėti tėtį šalia“, - pasakojo D.Brownas, kartu su žmona auginantis du sūnus – trejų ir penkerių metų amžiaus.

Prie inksto paieškai sukurtos anketos prisijungė 1400 fanų. D.Brownui paskelbus, kad pagaliau rado donorą ir operacijos datą, į žinutę sureagavo daugiau, nei 300 žmonių – visi jie sveikino pagaliau atgavus viltį ir gavus geriausią įmanomą kalėdinę dovaną.

Donorų asociacijos atstovė April Paschke užsienio spaudai tvirtino, kad tai – jau nebe pirmas atvejis, kai ieškant donoro gelbėja socialiniai tinklai. „Mes matome vis daugiau ir daugiau atvejų, kai žmonės vienas kitą suranda socialinių tinklų pagalba. Tai išplėtotas būdas komunikuoti. Iki interneto žmonės donorų ieškodavo kitais būdais: per bažnyčią, skleisdami savo žinią iš lūpų į lūpas, kartais net dėdavo reklamą. Praėjusiais metais inkstą per „Facebooką“ rado ir vyras iš Mičigano. Moteris iš Floridos inkstą rado per Craigslist (skelbimų/paieškos sistema).“

Sveikas.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder