Sveiko miesto judėjimas Klaipėdoje juda lėtai

Sveiko miesto judėjimas Klaipėdoje juda lėtai

Vos prieš metus Klaipėda oficialiai įsijungė į Sveikų miestų judėjimą, o miesto politikai jau pasigenda ryžtingų veiksmų, vieningo modelio ir aiškių ateities planų. Tokius nuogąstavimus išreiškė posėdžiavę uostamiesčio savivaldybės Socialinių reikalų komiteto nariai.

Pusantro tūkstančio miestų vienijančio Sveikų miestų judėjimo nare Klaipėda tapo prieš pusantrų metų, tačiau pasak programą pristačiusio Visuomenės sveikatos biuro specialisto Vytauto Valevičiaus, ne visi žingsniai žengiami taip sklandžiai, kaip norėtųsi.

"Bėda ta, kad nėra vieningo modelio, apibrėžiančio tai, kas yra sveikas miestas. Kiekviename mieste šis modelis skirtingas. Vieninga tik tai, kad turi vienytis visuomenė ir miesto valdžia. Kol kas mes atskiro modelio kaip ir neturime", - sakė V. Valevičius.

Pasak specialisto, trūksta bendradarbiavimo su įvairiomis struktūromis. Kol kas bendraujama su įvairiais savivaldybės skyriais, po truputį mezgamas kontaktas su Klaipėdos universitetu. Taip pat kuriant logotipą bei plakatus bendrauta su Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualiojo dizaino katedra. Bendras projektas vystytas su VšĮ Klaipėdos keleiviniu transportu - ant autobuso bilietų spausdintas sveiko miesto logotipas.

Šiuo metu artimiausias numatytas sveiko miesto renginys - rudenį kartu su universitetu organizuojama konferencija "Klaipėda - sveikas miestas".

Beje, V. Valevičiaus teigimu, stojant į Sveikų miesto judėjimą nuostatai nurodo, kad už šį projektą oficialiai turi būti atsakingas vienas žmogus. Šias pareigas lyg ir atlieka V. Valevičius, tačiau tai nėra atskiros jo pareigos. Be to, dar labiau nuvilia tai, kad sveiko miesto projektas nėra įtrauktas į rengiamą miesto strateginį planą. To buvo prašyta, tačiau į prašymus nebuvo atsižvelgta.

Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Irina Rozova tikino, jog kaip klaipėdietė nejaučia, kad dalyvauja sveiko miesto projekte. Trūksta bendro plano, bendro vaizdo. Jos teigimu, reikia siūlyti savivaldybės administracijos direktoriui spręsti klausimą dėl už šį projektą atsakingo koordinatoriaus parinkimo, taip pat įtraukti sveiko miesto projektą į strateginį planą bei šioje srityje daugiau dirbti su įvairiais savivaldybės skyriais, kurie į savo planus taip pat turėtų įtraukti Sveikų miestų judėjimo niuansus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder