Susikūrė sergančiųjų akių tinklainės ligomis asociacija

Susikūrė sergančiųjų akių tinklainės ligomis asociacija

Lietuvoje įsteigta nauja pacientų gerove besirūpinanti asociacija. Prie jos prisijungti kviečiami sergantieji tinklainės ligomis, jų šeimos nariai, gydytojai bei kiti aktyvūs gyventojai.

„Tinklainės ligomis sergančių žmonių Lietuvoje yra ne vienas tūkstantis, tačiau iki šiol organizacijos, kuri juos vienytų bei atstovautų jų interesus, nebuvo.Siekiamepagerintisergančiųjų tinklainės ligomissveikatos priežiūrą,todėl mums svarbu ne tik burti pacientus, jų šeimos narius bei gydytojus, bet ir apie šias ligas informuoti visuomenę“, – teigia Sergančiųjų tinklainės ligomis asociacijos prezidentė Dalia Marija Žižliauskienė. Prie šios asociacijos prisijungti kviečiami gyventojai, kuriems diagnozuota amžinė geltonosios dėmės degeneracija, pacientai, sergantys cukriniu diabetu ir turintys regėjimo sutrikimų. Asociacijos nariais gali tapti ir nuokitų akių ligų kenčiantys gyventojai, taip pat sveiki bei aktyvūs žmonės. Sergančiųjų tinklainės ligomis asociacija buvo sukurta išplėtus Amžinės geltonosios dėmės degeneracijos pacientų draugijos veiklą bei ją pervadinus.

„Užklupus ligai, labai svarbu, kad žmogus neliktų vienas irsunkiu metu gautų visą reikiamą informaciją. Pacientai, kuriems gresia regėjimo pablogėjimas ar net jo praradimas, kasdienėje veikloje susiduria su vis naujais ligos sukeltais rūpesčiais. Asociacijos nariai dalijasi rekomendacijomis, patarimais iš asmeninės patirties, taip pat apie akių sveikatos priežiūrą patariageriausi akių ligų specialistai“, – pasakoja D. M. Žižliauskienė.

Asociacija ne tik rūpinasi sergančiųjų akių sveikata, moko juos gyventi pilnavertį gyvenimą, bet taip pat užsiima švietėjiška veikla: informuojavisuomenęapie tinklainės ligas, jų priežastis, simptomus, ankstyvą diagnostiką, gydymąbeiprofilaktiką.„Mes tikimės padėti ne tik sergantiesiems bei jų artimiesiems, bet ir sveikiems išvengti šių ligų“, – teigia D. M. Žižliauskienė.

Norintys prisijungti prieSergančiųjų tinklainės ligomisasociacijos, dėl išsamesnės informacijos gali kreiptis telefonu (85) 245 0123 arba elektroniniu paštu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder