Specialistai įspėja, jog internetu vaistų pirkti nederėtų

Specialistai įspėja, jog internetu vaistų pirkti nederėtų

Anot Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos išplatinto pranešimo, šiuo metu pasaulyje internetu platinami tokie produktai kaip "Miracle Mineral Solution", "Miracle Mineral Supplement", MMS ir MMS2. Šiuose preparatuose esantis natrio chloritas, kalcio hipochloritas ar chloro dioksidas nėra vaistas ir kelia didelį pavojų juos vartojančių žmonių sveikatai ir net gyvybei.

Sveikatos apsaugos ministerija iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) taip pat gavo pranešimą apie internetu platinamų, sveikatai pavojingų produktų, pavadintų "Miracle Mineral Solution", "Miracle Mineral Supplement", MMS, MMS2 keliamą grėsmę.

"Šiais ar panašiais vardais parduodami "vaistai" iš tiesų nėra registruoti kaip vaistiniai preparatai, tačiau siūlomi interneto svetainėse, klaidinamai teigiant, kad gydo nuo ypač sunkių ligų. Gyventojai, įsigiję šių produktų ir juos vartojantys, turi kuo skubiau nutraukti jų naudojimą, ir jei reikia, kreiptis į gydytoją", - teigiama pranešime.

PSO informuoja, kad 8 valstybės (Australija, Belgija, Kanada, Čekija, Prancūzija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė ir JAV) pranešė apie pavojingus sveikatai ir gyvybei padarinius, dėl šių neva vaistinių preparatų vartojimo. 7 valstybėse kompetentingos institucijos apribojo informacijos teikimą ir uždarė internetines svetaines bei pardavimų biurus, per kuriuos buvo platinami šie produktai.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad internetu įsigyjami nežinomi vaistiniai preparatai dažnai yra suklastoti, o juos vartoti yra nesaugu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder