Slaugos mokslas - slaugos praktikai

Slaugos mokslas - slaugos praktikai

Ketvirtadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje vyko mokslinė konferencija "Slaugos mokslas - slaugos praktikai". Konferencijoje pranešimus skaitė Klaipėdos valstybinės kolegijos Sveikatos fakulteto dėstytojai.

"Pirmą kartą kilo idėja surengti bendrą mokslinę konferenciją su Klaipėdos valstybine kolegija. Daug kolegijos absolventų dirba ligoninėje, tad pasikalbėti apie slaugos naujoves, pasidalinti teorija ir praktika yra naudinga visiems", - sakė ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja slaugai Ona Mitalienė.

"Džiaugiamės bendradarbiavimu su Klaipėdos universitetine ligonine, dalyvaujame ligoninėje dažnai vykstančiose konferencijose bei seminaruose. O šįsyk konferencijoje pranešimus skaitė tik kolegijos Sveikatos fakulteto lektoriai. Su ligoninės slaugytojais pasidalinome naujausiais slaugos mokslo pasiekimais, aptarėme moksliniais įrodymais pagrįstas slaugos procedūras, slaugos praktikos pasaulines ir europines tendencijas", - pasakojo Sveikatos fakulteto dekanė Vida Staniulienė.

Konferencijoje slaugytojams buvo skaitomi pranešimai apie į pacientą orientuotos slaugos ypatumus, psichikos sveikatos aktualijas slaugos srityje, darbe pasitaikančio streso įveikimo strategijas, medicinos personalo ir pacientų bendravimo ypatumus, Lietuvos vyrų sveikatą, kuri yra prasčiausia Europoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder