Šiauliuose gimė mažylis milžinas

Šiauliuose gimė mažylis milžinas

Joniškio rajono Trumpaičių kaimo gyventoja 35-erių Eglė Kudulienė, balandžio 4-ąją Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje pagimdžiusi 5255 gramus sveriantį 59 centimetrų ūgio milžiną, trečiadienį su naujagimiu išleista į namus.

„Svarbu, kad sūnelis būtų sveikas ir išaugtų geru vyru“, - prieš kelionę namo džiaugėsi laiminga mama, pastebėjusi, kad jos mažylis milžinas valgyti prašo tiesiog be perstojo.

Pasak Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos direktoriaus doc. dr. Lino Rovo, šis naujagimis – didžiausias kūdikis per visą 1,5 metų klinikos gyvavimo istoriją.

Dar prieš E.Kudulienės sūneliui išvystant pasaulį medikai žinojo, kad naujagimio svoris gali būti didesnis nei 4500 gramų. Rengiantis priimti tokį milžiną buvo svarstoma ir cezario pjūvio galimybė, tačiau mama pageidavo gimdyti natūraliu būdu.

Pasvėrę visus „už“ ir „prieš“ gydytojai nutarė rizikuoti ir leisti moteriai gimdyti pačiai. Įtakos tokiam medikų apsisprendimui turėjo pačios gimdyvės valia ir tai, kad į pasaulį besibeldžiantis kūdikis – jau ketvirtoji E.Kudulienės atžalėlė. Visos jos į pasaulį atėjo natūraliu būdu.

Joniškio rajono gyventoja milžino susilaukė po 40-ies nėštumo savaičių. Gimdymas truko 4 val. ir praėjo sklandžiai. Mažasis milžinas, kuriam išrinktas Eigardo vardas, svoriu pranoko visas tris savo vyresniąsias sesutes, kurios gimė sverdamos nuo 3500 iki 4080 gramų. Tačiau pralenkti mamą berniukui nepavyko – ji gimė sverdama 5600 gramų.

Prieš dešimtmetį sostinės Antakalnio klinikoje pasaulį išvydęs mažylis svėrė 6,8 kilogramo. Didžiausias visų laikų kūdikis, svėręs net 10,8 kilogramo, gimė 1879-aisiais Kanadoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder