Šarūnas Navickis: "Kaip gyveni, taip ir atrodai"

Šarūnas Navickis: "Kaip gyveni, taip ir atrodai"

Kurį laiką viešumoje nesirodęs rašytojas ir kūno gerovės specialistas Šarūnas Navickis Klaipėdoje atidaro Kūno kliniką ir jau įteikė leidėjui savo naujos knygos "Kaip gyveni, taip ir atrodai" rankraštį.

Š. Navickis prisipažįsta, kad pastaruoju metu nemažai laiko praleidžia Londone, kur, juokiasi, kovoja su krizės padariniais. Tačiau žiūrint į jį, jokios krizės, regis, ir nematyti.

Gal žinote paslaptį, kaip tapti laimingu?

Jokia čia paslaptis. Galiu nebent pasakyti, kad kinai neatsitiktinai žodį "krizė" užrašo iškart dviem hieroglifais, sudėdami juos vieną šalia kito: pirmas iš jų reiškia "pavojus", o antras - "galimybė". Jei išgyveni pirmą dalį, tai kodėl gi nepasinaudojus ir antrąja? Praktiškai ta galimybė reiškia, kad gavai pasiūlymą, kurio neįmanoma atsisakyti. Reikalas tas, kad prarasdamas tai, ką iki tol turėjai, neįgyji nieko daugiau, išskyrus patirtį - ji ir yra visas naujasis tavo turtas. Tačiau jei sugebi išlikti, išgyventi, tada ši patirtis tampa vertybe ne vien tik tau, bet ir daugeliui kitų žmonių, kurie sprendžia labai panašias problemas. Tada ateina metas ja dalintis. Ekonomikoje tai vadinama vartotojų nišos atradimu, labiau žmogiškame lygmenyje - rūpinimusi vieni kitais.

Negaliu sakyti, kad nejaučiu jokio slėgio, bet pragyvenęs daugiau nei metus sukąstais dantimis dabar vėl pradedu kvėpuoti pilnais plaučiais. Anksčiau buvo vien problemos, o dabar jau yra ir jų sprendimai. Žinoma, atstatomieji darbai niekada nevyksta tokiu greičiu, kokiu užklumpa griūtys, tačiau - jie vyksta!

Aplinkiniams pirmiausia patarčiau pasidaryti kuo rimtesnę reviziją savo minčių ūkyje - jei galvoje neįsivesite tvarkos, tai ir kitur nieko neišeis. Tą padarius, paprastai tampa visiškai aišku, ką tu sugebi, moki ir nori daryti - štai tuo ir reikia užsiimti. Sakyčiau, net jei visą gyvenimą buvai ekskavatorininkas, o troškai būti muzikantu, - pasiimk gitarą ar akordeoną, ir pradėk groti. Kad ir ant šaligatvio - jei tai tavo pašaukimas, tai reiškia, kad esi sukurtas būtent tą ir daryti, kad šioje srityje gali pasiekti daugiau nei bet kurioje kitoje. Toks suvokimas teikia be galo daug stiprybės, o jos tokiais atvejais kaip tik ir reikia labiausiai.

Tačiau netapote gatvės muzikantu?

Mano atveju - tai visų pirma rašymas ir kūno gerovę užtikrinanti veikla. Kalbu apie išvaizdą ir sveikatą. Po tų vargų buvau tiek išsiderinęs, kad, nepaisant visų diplomų ir ilgametės patirties, jaučiausi ir atrodžiau taip, tarsi būčiau maitinęsis vien šiukšliamaisčiu. Taigi atkurti gyvenimą pradėjau nuo savęs - čia išties labai pravertė tiek turimos teorinės žinios, tiek ir praktinė jų taikymo dalis. Atkūrus reikiamą disciplinos lygį, toliau jau buvo kur kas paprasčiau. Gerėjant savijautai - tiek dvasine, tiek ir fizine prasme - atsiranda tikėjimas, kad tu išties gali visai neblogai tvarkytis savo gyvenime ir kad tavo pastangos šį tą reiškia. Tai labai motyvuoja ir kuo toliau, tuo darosi įdomiau ir smagiau. Tarytum besiritančio sniego kamuolio efektas - su kiekvienu apsisukimu jis vis plečiasi, auga, o jo riedėjimo greitis didėja.

Šiuo metu kaip tik baigiu knygą, kurioje ir rašau apie visus šiuos dalykus - ji vadinsis "Kaip gyveni, taip ir atrodai". Knygą sudarys trys dalys: psichologinė - motyvacinė, kurioje nevengiama pakalbėti ir apie tai, kas yra laimė ir kodėl kartais jaučiamės vienaip, o kartais - kaip tik priešingai; kūno pažinimo - fiziologinė, pasakojanti apie kūno sandarą ir jame vykstančius procesus; praktinė, kurioje kalbama apie mitybos bei mankštos variantus, norint kuo efektyviau ir greičiau susikurti gražų bei sveiką kūną, tampantį ir laimingo gyvenimo pagrindu. Joje rasite hormoninę dietą, kuri kaip jokia kita skatina organizmo atsinaujinimą, taip pat šį procesą stimuliuojančių pratimų kompleksus. Yra ir loginis viso to pagrindimas, kad būtų lengviau suprasti, kodėl ir kokiu būdu minėtoji sistema taip gerai veikia žmogaus organizmą.

Pagal sutartį su leidėju, knyga turėtų pasirodyti rudens viduryje, galbūt spalio pabaigoje. Beje, kaip tik dabar ketinu skelbti modelių atranką knygos iliustracijoms. Ieškau maždaug trisdešimtmetės moters (keli metai šen ar ten), kuri galėtų demonstruoti pratimus. Noriu rasti fotogenišką moterį "iš šio pasaulio", spindinčią realiame gyvenime sutinkamu , o ne "fotošopu" sukuriamu kūno grožiu.

Gyvenimas man davė antrą šansą, tai kodėl neturėčiau pasiūlyti jo ir kitiems?

Anglijos lietuvių žiniasklaidoje paskelbėte nemažai straipsnių apie sveiką gyvenseną bei kūno priežiūrą, skaitėme ir apie Š. Navickio Kūno kliniką. Ar tai skirta tik Londono gyventojams, o gal ką nors pasiūlysite ir klaipėdiečiams?

Kviečiu jus į Kūno klinikos Klaipėdos skyrių, kuris pradeda savo veiklą nuo rugsėjo 7 dienos "Herkaus galerijoje", trečiajame aukšte. Daugiau informacijos netrukus galėsite rasti kuriamoje interneto svetainėje www.kunoklinika.lt.

Rugsėjo 7 ir 14 dienomis (antradieniais) nuo 17 iki 19 val. "Herkaus galerijos" sporto klube (Herkaus Manto g. 22) vyks fitnes modelių atranka. Kviečiamos moterys nuo 20 iki 40 metų amžiaus, pirmenybė bus teikiama ne itin liesam, o sveikam ir sportiškam kūnui, reikalavimų ūgiui nėra. Kandidatės prašomos atsinešti atvirą arba prigludusią sportinę aprangą. Geriausios kandidatės bus kviečiamos dalyvauti foto sesijose Šarūno Navickio knygos "Kaip gyveni, taip ir atrodai" iliustracijoms.
Būtina išankstinė registracija telefonais (8 46) 246688 arba 8 648 81828.
 

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder