Saikingas alkoholio vartojimas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu yra saugus

Saikingas alkoholio vartojimas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu yra saugus

Danijos mokslininkų atliktas tyrimas rodo, kad saikingas alkoholio vartojimas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu nėra susijęs su penkiamečių vaikų raidos problemomis, skelbia BBC.

Danų mokslininkų atliktame tyrime, išspausdintame žurnale BJOG, teigiama, kad nuo vieno iki aštuonių gėrimų per savaitę neturi žalingo poveikio.

Danijoje įprastai vieną gėrimą sudaro 12 gramų alkoholio, o Didžiojoje Britanijoje - 7,9 gramo.

Didžiojoje Britanijoje moterims patariama nevartoti alkoholinių gėrimų, tačiau ekspertai teigia, kad per savaitę vieną ar du kartus galima išgerti ne daugiau kaip du gėrimus.

Žinoma, kad didelis alkoholio vartojimas nėštumo metu yra susijęs su persileidimu, vaisiaus alkoholiniu sindromu ir per mažu kūdikio svoriu.

Tyrime dalyvavo daugiau nei 1 tūkst. 600 nėščių moterų, kurių pusė laukėsi kūdikio pirmą kartą ir mažiau nei trečdalis rūkė.

Buvo apibrėžta, kad mažas alkoholio kiekis yra 1-4 gėrimai per savaitę, saikingas - 5-8 gėrimai ir didelis - devyni ir daugiau.

Nustatyta, kad saikingas alkoholinių gėrimų vartojimas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu neturi įtakos penkerių metų vaiko nervų sistemos vystymuisi. Tačiau daugiau nei devynių gėrimų per savaitę suvartojimas lemia, kad vaikas trumpesnį laiką gali išlaikyti sukaupęs dėmesį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder