Rudens darganos labiausiai sargdina Visaginą

Rudens darganos labiausiai sargdina Visaginą

Sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis baigiantis kalendoriniam rudeniui nedaug, bet daugėja. Daugiausiai sergančiųjų - Visagine.

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos duomenimis, per pastarąją savaitę - lapkričio 21-27 dienomis - sergamumo rodiklis nuo 41 susirgimo atvejo, tenkančio 10 tūkst. gyventojų, pakilo iki 44,7.

Anot visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, tai įprastas sergamumo lygis tokiam metų laikui, kai dar nespaudžia šalčiai, bet ir ne per daug šilumos, o įsivyrauja darganos.

Daugiausiai dėl gripo ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijų į medikus praėjusią savaitę kreipėsi Kauno ir Vilniaus apskričių gyventojai. Čia sergamumo rodiklis viršijo 50.

Atspariausi peršalimams ir infekcijoms - Tauragės ir Panevėžio apskričių gyventojai. Čia sergamumo rodiklis siekė 30.

Didžiausias sergamumas praėjusią savaitę užfiksuotas Visagine - net 82 atvejai, tenkantys 10 tūkst. gyventojų.

Susirgusiųjų gripu, anot visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, vis dar nedaug, bet taip pat po truputį daugėja.

Sergamumo rodiklis - tai susirgimų atvejai, vidutiniškai tenkantys 10 tūkstančių gyventojų. Kai šis rodiklis peržengia 100, skelbiama epidemija. Ilgamečiai stebėjimai rodo, jog dažniausiai jos sulaukiama sausio-kovo mėnesiais.

Sinoptikams prognozuojant vėstančius ir drėgnus orus, visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos specialistai primena, kad vis dar tinkamas laikas skiepytis nuo gripo. Tačiau ir nepasiskiepiję žmonės, teisingai elgdamiesi, gali sumažinti tikimybę susirgti. Gydytojai pataria gyventojams ypač gerai valyti ir vėdinti patalpas, profilaktiškai vartoti vitaminą C.

Gripo epidemija Lietuvoje kyla beveik kiekvienais metais. Didžiausias sergamumo bangos pakilimas dažniausiai būna sausio-vasario mėnesiais ir trunka keletą savaičių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder