Rožinis autobusėlis blogų naujienų neskelbė

Rožinis autobusėlis blogų naujienų neskelbė

Jau dešimtus metus per Lietuvą riedinčio rožinio autobusėlio, raginančio moteris nedelsti ir pasitikrinti dėl krūties vėžio, komanda per tris akcijos dienas Klaipėdos apylinkėse konsultavo daugiau nei tris šimtus moterų.

Anot autobusėlio misijoje dalyvusių gydytojų, nė vienai iš moterų nerasta krūties vėžio simptomų. Kelioms dešimtims moterų nustatyti gerybiniai krūtų pakitimai - cistos, fibroadenomos.

Rožinis autobusėlis į Klaipėdą atvyksta nuo 2003 m. ir lankėsi čia jau šeštąjį kartą. Per visus šešis apsilankymus iš viso patikrintos 1 877 moterys.

"Vizitai priklauso nuo to, ar gaunamas dalinis finansavimas. Taip pat projektas stengiasi aplankyti kuo daugiau Lietuvos rajonų, todėl, jeigu kuriame nors buvo labai seniai, ten ir vyksta. Organizatoriai negali atsakyti ir į klausimą, kada vėl atvyks į pajūrį, galbūt užsuks ir kitais metais", - sakė projekto "Nedelsk" koordinatorė Jovita Masiulienė.

Per dieną buvo patikrinta nuo 30 iki 70 moterų.

"Rožinio autobusėlio organizuojamoje akcijoje dalyvauju pirmą kartą. Apie gydytojų atvykimą ir nemokamą patikrą susižinojau perskaičius laikraštyje ir užsiregistravau pačią pirmą dieną. Kelis metus nesitikrinau, todėl nusprendžiau nepraleisti progos. Esu labai dėkinga" , - sakė į patikrą atėjusi Stasė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder