Renaldas Vaičiūnas: pasaulyje grožio injekcijos prilygsta profilaktinei medicinai

Renaldas Vaičiūnas: pasaulyje grožio injekcijos prilygsta profilaktinei medicinai

"Vienas iš svarbiausių šio šimtmečio tikslų - užkirsti kelią senėjimui ir pratęsti gyvenimo trukmę. Šiuo metu itin didelis mokslininkų, akademikų, gydytojų dėmesys yra skiriamas būtent žmogaus išorės ir vidaus senėjimo prevencijai bei profilaktikai. Štai, apie grožio injekcijas pasaulyje jau yra kalbama, kaip apie profilaktinę mediciną", - sako plastikos chirurgas Renaldas Vaičiūnas, neseniai grįžęs iš Monako (Prancūzija), kur dalyvavo pasauliniame Anti-Aging medicinos kongrese (AMWC).

10 kartą Monake vykęs Anti-Aging medicinos kongresas yra svarbiausias tarptautinis kongresas pasaulyje, sutraukiantis žymiausius skirtingų šalių medicinos ekspertus, mokslininkus, estetinės plastikos chirurgus, dermatolgus, endokrinologus, mitybos specialistus, bendrosios praktikos gydytojus. Tai yra pirmasis kongresas, sujungiantis vidaus ir išorės senėjimo profilaktiką bei gydymą.

R. Vaičiūnas teigia, kad tai yra išskirtinė galimybė vieną kartą per metus susitikti įvairių sričių gydytojams, sužinoti paskutines estetinės medicinos naujienas, tendencijas, pokyčius, susipažinti su naujausiais ir inovatyviausiais produktais, metodais, technologijomis, dalyvauti mokslinių tyrimų centrų paskaitose.

"Šiemet, po praėjusių metų krūtų implantų skandalo Prancūzijoje, kongrese buvo ypač akcentuojamas implantų medžiagų, naudojamų įvairių užpildų, įrangos saugumas. Taip pat buvo nemažai diskutuojama apie švelnesnius gydymo metodus. Einama link to, kad chirurginės operacijos būtų kuo mažiau invazinės, kad liktų kuo mažesni, akivaizdžiai matomi randai. Monake buvo pristatyti ir naujausi kombinuoti raukšlių gydymo metodai, tačiau, kol kas, tai dar nėra alternatyva operacijoms", - sako plastikos chirurgas. 

Gydytojo teigimu, estetinė chirurgija pasaulio medicinos rinkoje užima vis didesnę dalį. "Kongrese buvo pristatyti įspūdingi skaičiai. Praėjusiais metais pasaulinė estetinės medicinos apyvarta vidutiniškai padidėjo 10,1 proc. ir siekė beveik 3,8 milijardus eurų. Šiais metais specialistai prognozuoja beveik 4,2 milijardų eurų apyvartą", - sako R. Vaičiūnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder