PSO: nauja paukščių gripo atmaina - vienas mirtingiausių virusų

PSO: nauja paukščių gripo atmaina - vienas mirtingiausių virusų

Naujasis paukščių gripas, Kinijoje pražudęs 22 žmones, yra vienas mirtingiausių virusų ir lengviau perduodamas žmonėms nei ankstesnė paukščių gripo infekcija, dėl kurios nuo 2003 metų visame pasaulyje žuvo šimtai žmonių, remdamasi Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia "Reuters".

Virusas H7N9 diagnozuotas 108 žmonėms Kinijoje nuo viruso protrūkio pradžios kovo mėnesį, informavo Ženevoje įsikūrusi PSO. Nors nėra tiksliai žinoma, kiek žmonių yra užsikrėtę virusu, PSO ekspertai kol kas neranda faktų dėl didžiausią susirūpinimą keliančio scenarijaus - viruso perdavimo tarp žmonių.

Tarptautinė ekspertų grupė, vadovaujama PSO ir Kinijos vyriausybės, atliko penkių dienų tyrimą Kinijoje, tačiau jiems nepavyko nustatyti, ar virusas gali būti platinamas tarp žmonių.

Feidzi Fukuda (Feiji Fukuda), PSO generalinio direktoriaus pavaduotojas sveikatos apsaugos klausimais, teigė, kad "situacija lieka sudėtinga".

"Palyginti su gripo virusais, ši infekcija yra neįprastai pavojinga žmonėms", - sakė F. Fukuda ir pridūrė, kad 2003-2013 metais H5N1 viruso protrūkis pražudė 30 iš 45 užsikrėtusių žmonių Kinijoje.

Nors H7N9 atmainos sukeltas mirtingumas yra mažesnis, vis dėlto, anot F. Fukudos, tai neabejotinai yra vienas mirtingiausių gripo virusų, su kokiu iki šiol buvo susidūrę.

F. Fukuda akcentavo, kad tyrimas yra tik pradžios stadijoje.

Be kita ko, F. Fukuda, remdamasis įrodymais, teigė, kad "šis virusas yra lengviau perduodamas per vištieną žmonėms nei H5N1", kuris nuo 2003 metų pasaulyje pražudė 371 žmogų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder