Per dešimtmetį mirčių nuo maliarijos sumažėjo 40 proc.

Per dešimtmetį mirčių nuo maliarijos sumažėjo 40 proc.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad visame pasaulyje per pastarąjį dešimtmetį 40 proc. sumažėjo mirčių nuo maliarijos, informuoja BBC.

PSO pranešime teigiama, kad trečdalis iš 108 šalių, kuriose maliarija buvo endeminė, per 10 metų turėtų visiškai atsikratyti šios ligos. Ekspertai sako, kad ir toliau sėkmingai vykdant tikslus, iki 2015-ųjų galima išgelbėti dar tris milijonus gyvybių.

Maliarija yra viena iš mirtiniausių ligų pasaulyje, ypač Afrikoje. 2009-aisiais nuo maliarijos mirė 781 tūkst. žmonių. Uodų platinama liga labiausiai siautėja Užsachario Afrikoje, kur mirė 85 proc. maliarijos aukų, didžioji dalis - jaunesni nei penkerių metų vaikai.

Nuo 2007-ųjų maliarija buvo išnaikinta trijose šalyse: Maroke, Turkmėnijoje ir Armėnijoje. Tikimasi iki 2015-ųjų pabaigos išnaikinti maliariją dar aštuoniose ar dešimtyje šalių.

PSO Pasaulinės maliarijos programos direktorius Robertas Newmanas sakė, kad geresni diagnozės tyrimai ir stebėjimai rodo, kad kovai su maliarija pakanka šiuolaikinių gydymo būdų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder