Nežinomi faktai apie žuvį

Nežinomi faktai apie žuvį

Dauguma žmonių mano, kad žuvis yra naudinga. Mano, kad kuo šviežesnė - tuo skanesnė, o natūralioje aplinkoje pagautos žuvys yra geresnės, nei užaugintos pramoniniu būdu.

Mūsų žinios apie žuvį yra paremtos faktais, tačiau čia pateiksime 5 faktus, kurių jūs veikiausiai nežinojote, o tai galbūt pakeis jūsų nuomonę, kai vakarienei rinksitės puikų gabalėlį lašišos.

Žuvis gali būti pernelyg šviežia

Tai skamba nelogiškai, nes jūsų protas sako, kad žuvis negali būti pernelyg šviežia. Tačiau dauguma jūros gėrybių ekspertų jums pasakys, kad tinkamiausia žuvis - kelias dienas pabuvusi ant ledo.

Priežastis: po mirties žuvis turi sustingti, tai mėsai suteikia tinkamą tekstūrą. Atsiminkite tai, kai jūsų draugas žvejys pasakos, kad sriuba, išvirta iš ką tik pagautos žuvies, buvo pati gardžiausia jo gyvenime.

Valgysi per daug žuvies - mirsi

Mes visi žinome, kad žuvies valgymas teikia naudą organizmui, bet dieta paremta vien žuvimi arba mityba labai priklausoma nuo žuvies, gali būti žalinga sveikatai. Daugelis jūrinių žuvų turi didelį kiekį gyvsidabrio, kuris bėgant laikui gali sukelti širdies lygas ir pažeisti centrinę nervų sistemą, ir rizika gali dažnai pranokti naudą. Dabar daugelis ekspertų rekomenduoja valgyti jūrines žuvis ne dažniau kaip du kartus per savaite.

Visa žuvis sušiams pirmiausia turi būti užšaldyta

Prisipažinsiu: dūsavau iš susižavėjimo, kai aukštos kvalifikacijos sušių šefas savo nepaprastai aštriu peiliu pjaustė dailų žuvies gabalėlį. Žinau, jog esu ne vienintelis, svaigstantis nuo savo mėgstamiausio sušių baro, nes jis - geriausias dėl savo šviežios žuvies.

Siurprizas: visa žuvis, naudojama sušiams JAV, privalo būti užšaldyta mažiausiai septynias dienas, kad žūtų parazitai. Vienintelė išimtis - tunas, bet jis dažniausiai užšaldomas, kad būtų patogiau saugoti ir transportuoti.

Ne visi žuvų riebalai yra sveiki

Iki 30 proc. žuvyje randamų riebalų yra širdžiai naudingi omega 3 rūšies, apie kurią mes daug girdėjome. Likusioji dalis - riebalų "asorti". Kombinacija, kurioje yra ir sočiųjų riebalų. Pavyzdžiui paprastasis mėlynasis tunas turi 25 proc. sočiųjų riebalų, paruošta lašiša - maždaug 10 proc.. Žinoma, tai nereiškia, kad turite nustoti valgyti žuvį. Tačiau jei jums rūpi jūsų vartojami riebalai, turėtų būti atlikta daugiau mokslinių tyrimų.

Natūralioje aplinkoje augančios žuvys yra geresnės

Tai yra vienas iš labiausiai paplitusių įsitikinimų tarp jūros gėrybių gerbėjų. Bet faktai sako, kad tai ne visuomet tiesa. Dėl didėjančio užterštumo natūralioje aplinkoje augančios žuvys kartais yra problemiškas pasirinkimas.

Geriausias sprendimas renkantis žuvį savo vakarienei - paklausti savo tiekėjo ir sužinoti, iš kur žuvis atkeliavo.

Simonas Majumdaras, maisto ir gėrimų ekspertas

Parengta pagal askmen.com

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder