Net trečdalis klaipėdiečių nesimankština dėl laiko stokos

Net trečdalis klaipėdiečių nesimankština dėl laiko stokos

Trečdalis klaipėdiečių rūko, daugiau kaip 40 proc. jų bent kartą bandė mesti šį žalingą įprotį. Nemalonius kvapus jaučia bemaž kas antras klaipėdietis, o triukšmas naktimis kamuoja ketvirtadalį gyventojų. Sėdimą ar stovimą darbą dirba beveik pusė klaipėdiečių, visiškai nesimankština beveik penkiasdešimt procentų miesto gyventojų, net trečdalis jų nurodė sportui laiko nerandantys tiesiog dėl laiko stokos. Tokius duomenis atskleidė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro užsakymu atliktas Klaipėdos m. gyventojų gyvensenos tyrimas. Jo tikslas – išsiaiškinti, kokie yra klaipėdiečių gyvensenos ypatumai, koks jų požiūris į sveikatą ir jos priežiūrą.

„Klaipėdiečiams buvo pateikiama galybė klausimų, pradedant sveikatos problemomis, požiūriu į gydymo įstaigas, mitybos kultūrą, žalingus įpročius, triukšmo, nemalonių kvapų įtaką miestiečių gyvenimui, baigiant jų požiūriu į atšvaitus, saugos diržus, naudojimąsi viešuoju transportu . Tyrimas pateikė iš ties įdomios informacijos, kurią mes tikimės panaudoti planuojant savo veiklas, kurios būtų nukreiptos į vienokias ar kitokias problemas, susijusias su sveika gyvensena. Tyrimo metu viso buvo apklausti 1062 Klaipėdos miesto savivaldybėje gyvenantys žmonės, vyresni nei 18 metų“ , - pasakojo Dainora Bielskytė, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistė.

„Iš įdomesnių faktų apie Klaipėdą, galime paminėti tai, jog per pastaruosius aštuonis metus Klaipėdos mieste gyventojų sumažėjo 28 406 gyventojais arba 15 procento. Nors gyventojų mažėja, tačiau uostamiestis, palyginti su LR vidurkiu, gali pasigirti geresniu gimstamumo rodikliu. Tačiau verčia sunerimti dėl ligų, kurios baigiasi mirtimi. Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, kraujotakos sistemos ligos, piktybiniai navikai ir išorinės mirties priežastys – pagrindinės ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos gyventojų mirties priežastys. Minėtos priežastys Klaipėdoje 2011 m. sudarė 81,3 proc. visų mirties priežasčių“ , - pasakojo D. Bielskytė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder