Tyrimai atskleidė, kad bulvės daug vertingesnės, nei sveikuolių pamėgti kopūstai, bananai ar riešutai. Reguliarus bulvių vartojimas padeda sureguliuoti kraujo spaudimą be žalos organizmui, stiprina širdį, raumenis, kraujagysles, skelbia "Independent-news".
Ekspertai dietologai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo beveik 1000 suaugusiųjų ir 900 vaikų. Savanoriai valgė patiekalus iš bulvių, o specialistai fiksavo bet kokius organizmo pokyčius.
Bulvėse yra daug aukštos kokybės angliavandenių, kurie suteikia sotumo jausmą, žarnyne jie suskaldomi per valandą ir po truputį pasisavinami. Mokslininkų teigimu, reguliarus bulvių vartojimas veikia kaip profilaktinė priemonė kovai su onkologinėmis ligomis, taip pat naudingas bendrai organizmo veiklai, kadangi turi reikalingą žmonėms kompleksą vitaminų ir mikroelementų.
Tačiau laikyti bulvių šviesoje negalima, kadangi jose atsiranda nuodingos medžiagos – solanino. Taip pat bulvių nepatartina laikyti ir šilumoje, kadangi jos labai greitai praranda vitaminą C.
Rašyti komentarą