Medikų paliktą svetimkūnį 13 metų pilve nešiojusi moteris iš ligoninės prašo 200 tūkst. litų

Medikų paliktą svetimkūnį 13 metų pilve nešiojusi moteris iš ligoninės prašo 200 tūkst. litų

Antradienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo kaunietės Valentinos Baltrušaitytės civilinį ieškinį ir vasario 1 dieną skelbs verdiktą. Už paliktą ir 13 metų pilve nešiotą medicininį instrumentą moteris iš Šakių ligoninės prašo 200 tūkstančių litų kompensacijos.

Kaip rašo lrytas.lt, moteris iš pradžių ketino prašyti 1,5 mln. litų, tačiau vėliau ši suma sumažėjo iki 200 tūkst. litų.

V. Baltrušaitytė 1995 m. buvo paguldyta į Šakių ligoninę dėl tulžies pūslės pašalinimo. Bylos duomenimis, būtent šios operacijos metu medicininis instrumentas ir galėjo būti paliktas moters pilve.

Po operacijos moteris vis tiek jautė stiprius skausmus ir 2008 metais konstatuota, kad V. Baltrušaitytės pilve yra svetimkūnis.

Šiai pacientei iš pilvo buvo išimtas chirurginis instrumentas – Reverdino kablys, savo forma panašus į bato padą.

Juo prilaikomos žarnų kilpos, šiuo instrumentu žarnas galima nuspausti ar pastumti į šoną. Reverdino kablys naudojamas ir užsiuvant pilvo sienelę.

Beveik 300 gramų sveriantis instrumentas bukais kraštais – įspūdingo dydžio. Svetimkūnio ilgis – 28 centimetrai, plačiausioje dalyje plotis siekė 7 centimetrus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder