Mažiausias sergamumo gripu rodiklis - Klaipėdos apskrityje, siūloma atšaukti epidemiją

Mažiausias sergamumo gripu rodiklis - Klaipėdos apskrityje, siūloma atšaukti epidemiją

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, praėjusią savaitę palyginti su 6-ąja metų savaite registruotas mažesnis sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Susirgo 66,1 iš 10 tūkst. gyventojų. Prieš savaitę 10 tūkst. gyventojų teko 86,5 gripo ir ŪVKTI atvejai.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Klaipėdos apskrityje (30,1/10 tūkst. gyventojų), didžiausias – Marijampolės (85,0/10 tūkst. gyventojų).

Per pastarąją savaitę epidemijos vis dar paskelbtos Prienų rajone, Kauno mieste, Marijampolės savivaldybėje, Raseinių rajone, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Rietavo savivaldybėse, Plungės, Mažeikių, Kupiškio, Rokiškio bei Jurbarko rajonuose (12 savivaldybių). Gauti siūlymai atšaukti epidemijas Klaipėdos mieste ir rajone, Šiaulių mieste ir Joniškio rajone. Epidemijos jau atšauktos Kauno, Varėnos Kėdainių rajonuose ir Panevėžio mieste.

Vasario 14-20 d. laikotarpiu hospitalizuoti 249 asmenys, iš jų 154 vaikai iki 17 metų ir 95 suaugusieji, 1 nėščioji, 10 asmenų paguldyta į intensyvios terapijos skyrius, o prieš tai buvusią savaitę (vasario 7-13 d.) buvo hospitalizuoti 380 asmenų, iš jų 192 vaikai iki 17 m. ir 188 suaugusieji, intensyvios terapijos skyriuje hospitalizuotas 21 asmuo.

Nuo sausio 1 iki vasario 21 d. laboratoriškai patvirtinta 19 mirties atvejų nuo A (H1N1) gripo viruso. Visi mirę asmenys nebuvo skiepyti gripo vakcina.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, dauguma šalių praneša apie vidutinį ar aukštą dėl gripo ir ŪVKTI besikreipiančių į asmens sveiktos priežiūros įstaigas, asmenų skaičių. 14 Europos šalių stebima mažėjanti gripo ir ŪVKTI sergamumo tendencija.

Vakarų Europos šalyse (Danija, Prancūzija, Olandija, Airija, Jungtinė Karalystė) sumažėjo sunkios formos gripo atvejų, tačiau Centrinėje, Rytų ir Pietryčių Europoje situacija yra neaiški, kadangi nėra duomenų apie hospitalizacijas susijusias su gripo atvejais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder