Malonumo terapija

Malonumo terapija

Kvapų galia didžiulė: jie gali nuraminti ir suteikti jėgų po sunkios dienos ir sukurti gerą nuotaiką svarbių įvykių išvakarėse.

Sušilti ir pajusti, kaip atitirpsta sustingusios rankos ir traukiasi vidinė įtampa, - tai ypač malonu rudenį ir žiemą.

Jeigu jaučiate nuovargį, nuraminti kūną, protą ir sielą jums padės švelnus galvos masažas. Jis atgaivins po streso ir sugrąžins energiją.

Paprastai kūno šveitikliu naudojamės tam, kad oda taptų lygesnė, tačiau šveitimo procedūra gali suteikti mums ir atpalaiduojamojo malonumo, atsinaujinimo pojūtį.

Šį veido masažą, stabdantį odos senėjimą, rekomenduoja Thibaut Marlin, kurianti masažo metodikas grožio institutui "Lancome".

Masažas veidui

Prieš tepdami kremą paglostykite priekinę kaklo dalį labai minkštais sukamaisiais - pešamaisiais judesiais. Pradėkite nuo pat kaklo pagrindo ir judėkite smakro link.

Pakartokite 3 kartus ir pereikite prie veido: judėkite iš apačios į viršų jo ovalu, smakru ir skruostais.

Pirštų galiukais išlyginkite kaktą vertikaliais judesiais nuo antakių iki plaukų augimo linijos ir atgal; tuomet 2-3 kartus - nuo centro smilkinių link, lėtai ir paspausdamos.

Laipsniškais griebiamaisiais pirštų judesiais 4-5 kartus perbėkite per antakius bei smilkinius.Kiek spustelėdamos pamasažuokite smilkinius ir gerokai patrinkite ausis - šioje zonoje yra daug taškų, susijusių su įvairiausiais mūsų kūno organais.

Tuomet užtepkite jūsų pasirinktą veido priemonę plačiais slystamaisiais judesiais nuo veido centro periferijos link ir pabaikite lyginamaisiais judesiais nuo centro per T zoną, lūpas, po pasmakre ir per kaklą.

Galiausiai prispauskite delnus prie veido pasmakrės linijos kryptimi ir slystamaisiais judesiais judėkite ausų link.

Šveitimo ritualas

Kad paverstume procedūrą tikru ritualu, verčiau atidėkime į šalį įprastą šveitiklį ir pasigaminkime priemonę pačios. Iš ko? Tegu pasufleruoja fantazija: tinka maltos kavos pupelės arba arbatlapiai, malti riešutai, smulkūs jūros druskos kristalai ir netgi smulkus pajūrio smėlis.

Sumaišykite šveičiamąjį pagrindą su arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus - pavyzdžiui, sezamo arba alyvuogių. Įlašinkite kelis lašelius eterinio aliejaus - levandų, sandalmedžio, pipirmėčių...

Kiekvienas eterinis aliejus turi savo paskirtį - vienas minkština odą, kitas kelia tonusą pavargusioms zonoms, trečias kaunasi su celiulitu. Jūs galite pasinaudoti žiniomis, kurias sukaupė aromaterapeutai, tačiau geriausias pasirinkimas bus tas aliejus, kurio kvapas jums patinka, kurio jums norisi tą akimirką.

Prigesinkite vonioje šviesą, keletui minučių įsisupkite į pašildytą rankšluostį, kad pašalintumėte įtampą ir paruoštumėte odą.

Užtepkite ant sauso kūno šveičiamąjį mišinį ir atsargiai glostydamos masažuokite odą pradėdamos nuo kojų ir rankų pirštų širdies link. Elkitės kaip jums norisi: lengvus prisilietimus keiskite spaudimu, papešiojimus - trynimu. Galiausiai nuplaukite mišinio likučius ir gausiai, nepraleisdami nė vienos vietos, užtepkite aromatinio sviesto arba kūno balzamo. Kruopščiai įtrinkite - taip, kad pajustumėte šilumą kiekvienoje ląstelėje.

Galvos savimasažas

Mintimis sugrįžkite į vaikystę, kai galvą glostydavo mama, norėdama paguosti, išsklaidyti nerimą...

Galvos masažas, plačiai taikomas ajurvedos praktikoje, veikia aktyvius taškus ir centrus, o per juos - vidaus organų būklę.


Tačiau nebūtina įvaldyti ajurvedos meno, kad suprastum: švelnus galvos masažas - labai malonus. O jeigu prie jo pridėtume dar ir šiek tiek specialaus aliejaus, tai prie dvasinės terapijos pridėtume ir kūno terapiją: plaukams labai naudinga tokia stimuliacija.

Įsivaizduokite, kad sėdite miško laukymėje saulėtą dieną, saulė kaitina jums pakaušį. Patrinkite delnus, pakratykite plaštakas, pajuskite, kaip nuovargis nuvarva nuo pirštų.

Panardinkite juos į šiltą aliejų: migdolų riebiems plaukams, kokosinį - sausiems. Pirštų galiukais lengvai paglostykite galvos odą, "piešdami" ant jos mažus spiralinius ratus iš apačios į viršų.

Švelniai patrinkite smilkinius ir viršugalvį; trumpais ritmiškais pastuksenimais perbėkite nuo ausų prie viršugalvio ir atgal.

Suimkite į saują plaukus ir lengvai patemkite į skirtingas puses. Pabaikite pačiu tikriausiu glostymu: švelniai slinkite delnu nuo kaktos pakaušio link.

Jeigu jums tą akimirką nesinori tylėti, kalbėkite - visus tuos žodžius, kuriuos jums būtų malonu išgirsti, raminamus arba žvalinamus.

Galiausiai pagulėkite tyloje ir prieblandoje penkias minutes užsimerkusi ir laikydama delną sau ant kaktos.

Šilumos glėbyje

Palaimingos šilumos jėgos mes gauname iš židinio, iš atpalaiduojančios vonios, bet yra ir kitų galimybių mėgautis ja. Tai masažas aliejuje pašildytais žolelių maišeliais. Jis gydo sąnarius, išsklaido apatiją ir reguliuoja energetinį mūsų organizmo balansą.

Esminis šilumos terapijos principas paprastas: žolelių mišiniai suvyniojami į audinį ir panardinami į pakaitintą aliejų. Būna maišelių su jau paruoštais mišiniais, tačiau maloniau juos pasidaryti pačioms.

Kaip pagrindą imkite ryžius ir išvirkite juos kartu su žolelėmis. Pridėkite prieskonių, kokių tuo metu norisi: imbiero - kad atgautumėte jėgas; ciberžolės - odai tonizuoti; kardamono - atsigauti po fizinio arba dvasinio nuovargio; muskato riešuto - kad sušiltumėte; šafrano - kad nusiramintumėte...

Suriškite šį mišinį į tamprų mazgą iš lino audinio. Pašildykite kokoso arba alyvuogių aliejų ir pamirkykite į jį. Braukykite šiuo mazgeliu per kūną plastiškais neskubriais judesiais kraujotakos kryptimi. Stabtelėkite prie sąnarių ir "pasisukiokite" aplink juos.

Įsiklausykite į savo pojūčius, tegu jie jus veda: kai kur norėsis palengva "praplaukti" maišeliu, kai kur - spustelėti, kitur - palaikyti virš odos.

Baigdamos paskirstykite dar nesusigėrusį aliejų po kūną. Kurį laiką nieko neveikite ir nieko negalvokite.

Mėgaukitės aromatu

Eterinių aliejų, aromaterapijos šaltinių, galima įlašinti į kai kuriuos patiekalus ir praturtinti jais priemones veidui, pakeisti atmosferą namuose ir palengvinti negalavimus - kūno ir dvasios.

Keletas cinamono eterinio aliejaus lašų padeda atkurti emocinį balansą, rožių aliejus - pamaitinti odą ir išsklaidyti nerimą, ylang-ylang - pagydyti pažeistas vietas ir pašalinti dirglumą.

Aromatinės vonios su citrusinių vaisių aliejumi (prieš tai jį reikia ištirpinti paprastame aliejuje, kad nenusidegintumėte) pagerina kraujotaką ir išlygina celiulitą.

Vieną du lašus mėgstamo eterinio aliejaus užlašinkite ant pagalvės arba pasigaminkite purškalą (kelis lašus aliejaus ištirpinkite spirite ir įpilkite distiliuoto vandens).

Paeksperimentuokite su kvapais ir sukurkite savo pačios aromatą namams.

Galvos masažas, plačiai taikomas ajurvedos praktikoje, veikia aktyvius taškus ir centrus, o per juos - vidaus organų būklę. Pakvepinkite pagalvę, ant kurios miegate, levandų arba cinamono kvapais, ir sapnuosite malonius sapnus, o rytą pabusite kupina jėgų ir geros nuotaikos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder