Leiskite prisistatyti: mano kraujo grupė - trečia

Leiskite prisistatyti: mano kraujo grupė - trečia

Mokslininkai teigia - žinoti kraujo grupę taip pat svarbu, kaip kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir kraujospūdį.

Amerikos kardiologų asociacijos specialistai nustatė: rečiausia AB tipo kraujo grupė (IV) susijusi su didžiausia rizika susirgti širdies ligomis - 23 proc. B grupės (III) kraujo žmonėms rizika siekia 11 proc., o A grupės (II) - 5 proc. Tiesa, apie 43 proc. amerikiečių kraujas yra O (I) grupės, vadinasi, jiems rizika turėti bėdų dėl širdies yra pati mažiausia. "Kadangi žmonės negali pakeisti kraujo grupės, mūsų atradimas padės gydytojams geriau suprasti, kas priklauso širdies ligų išsivystymo rizikos grupei, - mano tyrimo vadovas, Bostono Harvardo sveikatos mokyklos mitybos katedros profesorius dr. Lu Ki (Lu Qi). - Žinoti kraujo grupę taip pat svarbu, kaip kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje ir kraujospūdį". Savo rizikos lygį pravartu žinoti, nes sveikai gyvenant ir laikantis tam tikrų taisyklių jį galima sumažinti, įsitikinęs mokslininkas.

O Japonijoje vyrai ir moterys net susipažindami būtinai domisi vieni kitų kraujo grupe. Taip pat japonai atsižvelgia į kraujo grupę ir rinkdamiesi darbuotojus. O skubaus kraujo tyrimo aparatai įrengiami visur - stotyse, universalinėse parduotuvėse, restoranuose. Paplitusi nuomonė, kad derinant tam tikrų kraujo grupių žmones galima surinkti idealų kolektyvą. "Kruvinas" metodas praktikuojamas jau nuo praėjusio amžiaus 4-ojo dešimtmečio. Galbūt čia slypi japonų ekonomikos stebuklo paslaptis? Beje, vienas iš Japonijos premjerų lengvabūdiškai paskelbė savo kraujo grupę - II. Ir rinkimuose patyrė triuškinamą nesėkmę. Visai tikėtina, kad rinkėjams nepatiko charakterio bruožai, neva būdingi antrajai grupei priklausantiems žmonėms - užsispyrimas ir dirglumas.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "Laisvalaikis"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder