Kompensuojamuosius vaistus galės išrašyti ir ligoninės gydytojas

Kompensuojamuosius vaistus galės išrašyti ir ligoninės gydytojas

Pakeitus kompensuojamųjų vaistų išrašymo tvarką ligoninėje gydomiems pacientams gydytojas galės išrašyti kompensuojamuosius vaistus, kuriais jis buvo ambulatoriškai gydomas iki patekdamas į stacionarinę gydymo įstaigą. Iki šiol, jeigu ligoninėse gydomiems pacientams pasibaigdavo jų lydintiems susirgimams ambulatoriškai gydyti skirti kompensuojamieji vaistai, ligoninėje gydantis gydytojas negalėdavo išrašyti kompensuojamųjų vaistų recepto. Juos galėjo išrašyti tik šeimos gydytojas.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės Noros Ribokienės, dabar gydytojas ligoninėje privalės išrašyti pacientui tuos kompensuojamuosius vaistus, kurie jo ambulatoriniam gydymui buvo skirti ne trumpiau kaip vieną mėnesį iki paguldant į ligoninę.

Pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą gydytojams leidžiama išrašyti receptus skiriant kompensuojamuosius vaistus apdraustiesiems, gydomiems stacionarinėse įstaigose, jei jiems ambulatoriškai gydyti skirti kompensuojamieji vaistai buvo skiriami ne trumpiau kaip vieną mėnesį iki hospitalizacijos. Pasibaigus ambulatoriškai gydyti skirtų kompensuojamųjų vaistų paskyrimo laikui, pacientams, gydomiems ligoninėse, gydantis gydytojas privalės išrašyti (tęsti gydymą) tuos pačius vaistus, kurie buvo skiriami ambulatoriškai gydyti iki gydymo stacionare, kiekvieną kartą ne ilgesniam kaip mėnesio gydymo kursui. Jei paciento gydymą ambulatoriškai gydyti skirtais kompensuojamaisiais vaistais reikės koreguoti, kompensuojamųjų vaistų išrašyti nebus galima - paskirtais vaistais turės aprūpinti ligoninė.

Taip pat, atsižvelgiant į Lietuvos chemoterapijos draugijos pasiūlymus, leidžiama dienos stacionare gydomiems pacientams kompensuojamuosius antinavikinius vaistus išrašyti ilgesniam nei vienos dienos gydymo kursui, kaip numatyta šiuo metu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder