Klausiate - atsakome: Vargina sausas kosulys

Klausiate - atsakome: Vargina sausas kosulys

"Darbe aplink visi čiaudėja ar kosėja. Mane irgi pradėjo kamuoti nemalonus, dirginantis kosulys. Kaip reikėtų gydytis, ką patartumėte vartoti? Ačiū, 44 m. Daiva".

Klaipėdos miesto SĮ "Debreceno vaistinės" vedėja Adelė ANGLICKYTĖ:

"Kosulys - ankstyvas simptomas daugelio ligų, kurios negydomos sparčiai progresuoja. Ligos, ypač virusinės infekcijos, pradžioje sutrinka bronchų liaukučių veikla - sumažėja gleivių gamyba. Todėl pirmiausia žmogų vargina sausas kosulys, kai neina atsikosėti. Patarčiau gerti daugiau skysčių, vartoti vitaminą C. Tai būtina imuninės sistemos stiprinimui ir palaikymui.

Atsikosėjimui palengvinti galite naudoti preparatus su čiobreliu. Čiobrelio žolė pasižymi priešuždegiminėmis, dezinfekuojančiomis, skreplius skystinančiomis savybėmis. Čiobrelis gali būti naudojamas kaip pagalbinė, o kai kuriuose vaistuose - kaip gydomųjų savybių turinti priemonė, sergant bronchitu, laringitu, peršalus ar įsisenėjus kosuliui. Vaistažolių mišiniuose, skirtuose atsikosėjimui palengvinti, visada yra ir čiobrelio. Vaistinėse yra ir čiobrelio ekstrakto vaistų, vartojamų atsikosėjimui palengvinti.

Taip pat čiobrelio ekstraktas įeina į maisto papildų sudėtį. Čiobrelių arbatos atsikosėjimui palengvinti rekomenduojama gerti nuo 1 iki 2 gramų (tai atitinka ketvirtadalį - pusę arbatinio šaukštelio) keletą kartų per dieną. Skirtingų preparatų sudėtyje yra vis kitoks čiobrelių kiekis. Tad kiek vartoti šių vaistažolių, konkrečiu atveju reikia vadovautis gamintojo rekomendacijomis, nurodytomis ant pakuotės. Tačiau nerekomenduojama daug čiobrelių vartoti nėščioms moterims, taip pat sergantiesiems sunkiomis inkstų, kepenų ligomis."

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder