Klaipėdos mokyklose - draudžiami maisto produktai

Klaipėdos mokyklose - draudžiami maisto produktai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai apibendrino pastarųjų metų duomenis, surinktus tikrinant, kaip šalies mokyklose maitinami moksleiviai.

Specialistai pastebi, kad atsakingi darbuotojai mokyklų valgyklose turėtų daugiau dėmesio skirti tiekiamų maisto produktų kokybei. Vis dar nustatoma atvejų, kai moksleivių maitinimui tiekiami maisto produktai, kurių sudėtyje yra vaikų maitinimui draudžiamų maisto priedų.

Draudžiami maisto priedai dažniausia pasitaiko moksleiviams tiekiamose pieniškose ar karšto rūkymo dešrelėse, virtoje dešroje, įvairiuose padažuose, majoneze, gaiviuosiuose gėrimuose, sausainiuose, bandelėse, džemuose, uogienėse, sirupuose ar džiovintuose vaisiuose. Dažniausiai nustatomi maisto priedai: konservantai, aromato ir skonio stiprikliai, saldiklis sacharinas ir kt.

Produktai su neleistinais maisto priedais moksleivių maitinimui buvo tiekiami ir Klaipėdos bei rajono mokyklose - Martyno Mažvydo progimnazijoje, Nevalstybinėje specialiojoje pagrindinėjė mokykloje "Svetliačiok", Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokykloje, Baltijos gimnazijoje, Ketvergių pradinėje mokykloje.

Moksleivių maitinimui draudžiami maisto produktai buvo tiekiami šiose mokyklose: Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje, Nevalstybinėje specialiojoje pagrindinėjė mokykloje "Svetliačiok".

Pilnas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder