Klaipėdos ligoninių asociacijos vizija vis aiškesnė

Klaipėdos ligoninių asociacijos vizija vis aiškesnė

Penktadienį kartu su pacientų bei slaugos specialistų organizacijų atstovais apie planuojamą Klaipėdos universiteto ligoninės kūrimą tarėsi šių metų sausio 15 dieną įkurtos Vakarų Lietuvos pacientų, visuomenės ir medikų iniciatyvinės grupės sveikatos apsaugos reformai remti atstovai.

Vakarų Lietuvos pacientų, visuomenės ir medikų iniciatyvinė grupė  sveikatos apsaugos reformai remti įkurta siekiant suvienyti jėgas steigiant Klaipėdos ligoninių asociaciją, kuri galėtų vadovauti visoms trims uostamiesčio suaugusiųjų ligoninėms.

Ligoninių asociacijos veikloje būtų įdiegti nauji vadybos ir darbo organizavimo principai, kurie vėliau galėtų būti pritaikomi ir kituose Lietuvos regionuose.

"Jei ligoninės būtų jungiamos mechaniškai, kaip yra siūloma, niekas nesikeistų, nes nebūtų iniciatyvos iš apačios. Be to, būtina keisti mąstymo ir darbo organizavimo stereotipus", - pabrėžė į susitikimą iš Jungtinės Karalystės atvykęs gydytojas kardiologas A. Šimaitis.

Anot jo, Klaipėdos ligoninių asociacijai turėtų būti suteikti realūs įgaliojimai ir po 3-4 metų ji galėtų įgyti Klaipėdos universiteto ligoninės statusą.

Į Klaipėdos asociacijos tarybą siūloma įtraukti visų trijų ligoninių administracijos, pacientų organizacijų, visų ligoninių gydytojų ir slaugytojų, Klaipėdos universiteto atstovus.

Beje, steigti Klaipėdoje ligoninių asociaciją prieš keletą metų buvo siūlęs ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas. Bet kad idėja būtų įgyvendinta, nieko nebuvo padaryta.

Į susitikimą atėję visuomeninių organizacijų atstovai išsakė nepasitenkinimą egzistuojančia sveikatos priežiūros tvarka ir palaikė asociacijos kūrimo iniciatyvą.

Iniciatyvinės grupės manymu, Klaipėdos ligoninių asociacijos įkūrimas ir nauji jos taikomi darbo metodai pagerintų Klaipėdos krašto žmonėms sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą bei kokybę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder