Klaipėdoje užregistruoti 7 gripo atvejai

Klaipėdoje užregistruoti 7 gripo atvejai

Praėjusią savaitę Klaipėdoje gripu susirgo 7 gyventojai, trys jų - vaikai. Palyginti su praėjusiais metais, tai neįprastai mažai - praėjusių metų gruodžio pradžioje sergamumas gripu jau buvo peržengęs 600 ribą.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras informavo, kad iš viso uostamiestyje praėjusią savaitę užregistruoti 1 073 susirgimo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis atvejai. Didžioji dalis - 909 - susirgusiųjų - vaikai. Sergamumo rodiklis pasiekė 58,7 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų.

Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis per savaitę nežymiai padidėjo nuo 43,5 iki 51,5 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų. Gripu susirgo šeši suaugę asmenys ir trys vaikai. Šis rodiklis buvo daugiau nei du kartus mažesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį (108,9).

Didžiausias sergamumas užregistruotas Klaipėdos rajone - 63,7 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų. Mažiausiai sirgo palangiškiai - 26,2 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder