Klaipėdoje modernizuota kraujo tyrimų laboratorija

Klaipėdoje modernizuota kraujo tyrimų laboratorija

Medicininių tyrimų laboratorija „Antėja“ Klaipėdoje įdiegė nuotolinę informacinę sistemą. Nuo šiol svarbių kraujo tyrimų atsakymai Klaipėdos regiono gydymo įstaigas ir pacientus pasieks dar greičiau.

Atlikus norimą laboratorinį tyrimą automatizuotame analizatoriuje, netrukus gydytojas tyrimo rezultatus jau matys savo kompiuterio ekrane. Tikimasi, naujovė padidins diagnostikos ir gydymo kokybę, sutaupys laiko ir gydytojams, ir pacientams

Pasak laboratorijos generalinio direktoriaus Vido Gedučio, strateginis laboratorijos tikslas visiškai automatizuoti kraujo tyrimų atlikimą ir atsakymų perdavimą iškeltas tam, kad būtų padidinta paslaugų kokybė ir operatyvumas. „Šiuolaikinis medicinos pasaulis kelia itin aukštus reikalavimus tyrimų tikslumui ir operatyvumui. Inovacijos ir informacinių technologijų galimybės tai leidžia padaryti, juk Lietuva pagal informacinių technologijų ir interneto skvarbą pirmauja pasaulyje. Mūsų laboratorija siekia pasinaudoti visomis galimybėmis, kad Lietuvoje laboratorinių tyrimų paslaugos atitiktų pasaulinius standartus“, - teigia V. Gedutis.

Medicininių tyrimų laboratorijos vedėja, gydytoja Birutė Tarutienė aiškina, kad Klaipėdoje pavyko sėkmingai patobulinti ir įdiegti naujus informacinės sistemos modulius, kurie sutrumpins laboratorinių tyrimų atlikimo laiką. „Iš automatizuoto analizatoriaus tyrimų atsakymai perduodami į serverį, o jo pagalba yra galimybė gydymo įstaigų medikams prisijungus prie sistemos matyti tyrimų rezultatus nedelsiant nė minutės.

Tai svarbu ūmių susirgimų atvejais, kai kiekviena minutė gydytojui yra svarbi. Informacinė sistema smarkiai sumažino žmogiškąjį faktorių, kuris laboratorijoje yra pagrindinis klaidų šaltinis, ir leis užtikrinti efektyvų kokybės valdymą. Tyrimų tikslumas ir aukšta kokybė visuomet buvo, yra ir bus mūsų prioritetas“, - sako gydytoja B. Tarutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder