Klaipėdiečiai "sveikatinosi" miesto centre

Klaipėdiečiai "sveikatinosi" miesto centre

Šeštadienį uostamiesčio gyventojus į miesto centrą – Atgimimo aikštę – išviliojo sveikatos šventė „Tark vėžiui – ne!“. Miestiečiai pakviesti ne tik pramogauti, bet ir pasitikrinti savo sveikatą.

Klaipėdiečius į sveikatos šventę nuo scenos kvietė renginio vedėja, ilgametė televizijos diktorė, žurnalistė Angelė Kiliuvienė. Susirinkusiems dainavo skrabalininkas Regimantas Šilinskas, savo dainomis taip pat džiugino Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga.

Laukė ir kitų atlikėjų – Birutės ir Andželikos Petrikyčių, Simono Donskovo, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro kvarteto „Štrichas“ , kapelijos „Mingė“, studijos „Grock“ – pasirodymai.

Susirinkusieji galėjo stebėti iš ledo luitų gimstančias sveikatos skulptūras bei balsuoti už labiausiai jiems patikusią. Planuota, jog žiūrovų išrinkta skulptūra ateityje galės tapti vienu iš miesto simbolių.

Šventės dalyviai vykusioje mugėje galėjo pasidairyti sveikatai naudingų dalykų – įvairių žolelių, sulčiaspaudžių, ekologiškos kosmetikos priemonių, veltinio gaminių ir pan.

Vis dėlto, kaip ir dera sveikatos šventei, daugiausiai dėmesio susilaukė nemokami tyrimai, kuriuos veržėsi atlikti dauguma šventėje apsilankiusių miestiečių.

Ilgiausia eilė bemat nusitęsė prie mobilaus autobusiuko, kuriame vyrai galėjo atlikti prostatos vėžio tyrimus. Juos palaikė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, suskubęs drąsinti eilėje laukiančius vyrus ir vaišinęs juos ką tik išspaustomis sultimis. Nors eilėje daugiausiai būriavosi vyresnio amžiaus vyrai, tačiau netrūko ir jaunų veidų. Visi jie nutarė ištarti vėžiui „ne“.

Moterys tuo tarpu kviestos atlikti kūno masės analizės. Šie tyrimai taip pat susilaukė nemenko susidomėjimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder