Klaipėdiečiai galės sužinoti nikotino kiekį organizme

Klaipėdiečiai galės sužinoti nikotino kiekį organizme

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras kviečia išbandyti naujovę – specialų aparatą, kuris padeda nustatyti nikotino kiekį organizme. Pasak visuomenės sveikatos biuro specialistų, neretai rūkantys žmonės neįsivaizduoja, kokias pasekmės jų organizme palieka kiekviena surūkyta cigaretė. Šis aparatas parodys, kiek rūkančiojo organizme yra užsilikę nikotino. Taip pat bus galima išvysti, kaip atrodo rūkalių plaučiai – tai specialus muliažas, kuris atskleidžia, kiek dervų susikaupia rūkančio žmogaus organizme.

Norintys išbandyti nikotino kiekį diagnozuojantį aparatą, kviečiami į Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biurą (Taikos pr. 76, Klaipėda). Laikas: lapkričio 15 d. (ketvirtadienis), 13 val.

Dervomis užterštų plaučių muliažas naudojamas kaip prevencinė priemonė Klaipėdos m. bendrojo lavinimo mokyklose. Jeigu bus poreikis, Klaipėdoje visuomenės sveikatos specialistai specialų nikotino kiekį organizme parodantį aparatą išbandys ir mokyklose.

Pasak Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistų, nustatyti tikslų rūkančių moksleivių skaičių yra gana sudėtinga, tačiau nepilnamečių rūkymo tendencijas atskleidžia specialūs tyrimai. Prieš kelerius metus atliktas tyrimas ECAD parodė, kad kasdien rūko apie trečdalis apklaustų Klaipėdos dešimtokų. Pirmą cigaretę penktadalis apklaustų moksleivių prisipažino surūkę būdami vos 11-os ar dar jaunesni.

„Šis tyrimas skirtas ne tik cigarečių, bet ir alkoholio, narkotikų paplitimui išsiaiškinti. Naudojant specialią metodiką buvo apklausta apie 1730 Klaipėdos bendrųjų lavinimo mokyklų dešimtokai. Tarptautinis tyrimas analizuoja daugybę faktorių, kurie gali daryti įtaką kvaišalų paplitimui ar nepaplitimui tarp moksleivių. Jų prašoma atsakyti į klausimus apie laisvalaikio praleidimo būdus, pomėgius, požiūrį į sportą, savęs ir kitų vertinimą, santykius su tėvais. Tyrimo rezultatus planuojame turėti kitų metų pradžioje“ , - pasakojo Ineta Pačiauskaitė, Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro vadovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder