Klaipėda - ties gripo epidemijos riba

Klaipėda - ties gripo epidemijos riba

Praėjusią savaitę sergamumas Klaipėdoje gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekė bemaž epidemijos ribą - 99,8 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų. Tiesa, gripas sudarė tik 20 proc. šių infekcijų.

"Mes kas dieną stebime situaciją ir pasiruošę teikti savivaldybei siūlymą skelbti gripo epidemiją - kai tik ligų rodiklis peržengs 100 ribą ir gripas sudarys 30 proc. šių ligų", - sakė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) vyriausioji specialistė Vilija Pečkauskienė.

Iš viso Klaipėdoje praėjusią savaitę gripu susirgo 368 žmonės, iš jų 180 vaikų. Bendras užregistruotas šių infekcijų skaičius buvo 1823 (vaikų - 1147).

Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis per savaitę padidėjo nuo 66,9 iki 80,6 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų. Gripu susirgo 525 asmenys, iš jų 244 vaikai. Pernai tuo pačiu laikotarpiu šis rodiklis siekė tik 30,4 atvejo 10-iai tūkst. gyventojų.

Didžiausias sergamumas apskrityje užregistruotas Klaipėdos mieste, o mažiausias - Palangoje (28 atvejai 10-iai tūkst. gyventojų).

Praėjusią savaitę, Klaipėdos VSC duomenimis, dėl gripo sunkios eigos į Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrius kreipėsi 77 žmonės. Iš viso buvo hospitalizuotas 51 žmogus, iš jų - 27 vaikai.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, jog susirgus gripu (prasidėjus karščiavimui, šaltkrėčiui, raumenų, galvos, gerklės skausmui, kosuliui) reikia kreiptis į šeimos gydytoją, neiti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius. Visiems asmenims rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, stengtis neliesti akių. Būtina dažnai vėdinti ir valyti patalpas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder