Kauno klinikose atlikta artroskopinė peties sąnario kremzlės rekonstrukcinė operacija

Kauno klinikose atlikta artroskopinė peties sąnario kremzlės rekonstrukcinė operacija

Kauno klinikų Sporto traumų ir artroskopijos sektoriuje atlikta itin sudėtinga pilnutinė artroskopinė peties sąnario kremzlės rekonstrukcinė operacija. Chirurginis peties sąnario kremzlės pažeidimų atkūrimas dar vis itin retas ir labai sudėtingas tiek techniniu, tiek biologiniu požiūriu, nors kelio sąnario kremzlės rekonstrukcinės operacijos tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje pamažu tampa gydymo standartu.

Jaunam pacientui buvo nustatytas peties sąnarį sudarančios žastikaulio galvos kremzlės sąnarinio paviršiaus visiškas pažeidimas. Pasirinkta pilnutinė artroskopinė kremzlės atkuriamoji operacija. Tikimasi, kad po jos sąnario defekto kremzlės pažeidimas bus visiškai atkurtas ir ateityje nereikės endoprotezavimo operacijos. Pacientas išrašytas į namus.

Daugeliu atvejų pasaulyje tokios operacijos atliekamos įprastu atviruoju chirurginiu metodu. Artroskopinis šios patologijos gydymas pradėtas taikyti ne taip seniai.

Pasak Kauno klinikų Sporto traumų ir artroskopijos sektorius vadovo prof. Rimtauto Gudo, palyginti su atvirosiomis metodikomis, jis turi daug privalumų. Vienas jų - operacijos metu nuo mentės petinės ataugos priekinio-šoninio krašto neatidalinamas deltinis raumuo ir operacijos metu nereikia dirbtinai išsukti peties sąnario. Atvirosios operacijos dažnai yra traumuojamosios, todėl visiškas artroskopinis sąnario kremzlės defektų atkūrimas laikomas pačiu perspektyviausiu, nors ir itin sudėtingu peties pažeidimų gydymu. Artroskopinė operacija atliekama be didelių pjūvių, o reabilitacijos laikotarpis yra daug trumpesnis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder