Patikrinimo metu šioje viešojo maitinimo įmonėje buvo nustatyta grubių higienos reikalavimų pažeidimų. Maisto tvarkymo patalpos, gamybos inventorius rasti nešvarūs, lankytojų indai ir įrankiai nedezinfekuoti, rankų plovimui ir dezinfekavimui naudotos priemonės, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę. Karčemos šaldymo įrenginiuose, kaip ir ant gamybinių stalų, kartu su žaliavomis buvo laikomi ir termiškai apdoroti maisto produktai, tuo sukeliant kryžminės taršos atsiradimo galimybę.
Nebuvo užtikrinamas pagamintų patiekalų ir produktų atsekamumas, nepateikti kai kurių produktų įsigijimo dokumentai, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Darbuotojai nesilaikė savikontrolės sistemos reikalavimų.
Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengė užklausimą Klaipėdos visuomenės sveikatos centrui dėl galimo susirgimų protrūkio, tačiau pranešimo apie užregistruotą ūmių infekcinių žarnyno susirgimų protrūkį negavo.
Ištyrus mėginius Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, virto jautienos liežuvio mėginyje rasta salmonelių.
Dėl nustatytų pažeidimų Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė karčemos veiklą, įmonei nurodė sunaikinti nekokybiškus ir nesaugius maisto produktus, sutvarkyti ir išdezinfekuoti patalpas, atsakingam darbuotojui skyrė baudą.
Rašyti komentarą