Kaip išsirinkti dantų pastą?

Kaip išsirinkti dantų pastą?

Atėję į parduotuvę, galime būti priblokšti produktų gausybės, tame tarpe ir dantų pastos. Vieni pirkėjai nesusimąstę deda į pirkinių krepšelį tą dantų pastą, kurią matė reklamuojamą per televiziją, kiti, permetę akimis prekių lentynas, įsimeta pigiausią ar akcijinį produktą, o treti renkasi dantų pastą pagal tai, kokio poveikio tikisi sulaukti (baltesnių dantų, dantų be skylučių, mažinančio dantenų uždegimą ir pan.), nesusimąstydami, kas slepiasi po tokiais reklaminiais pasiūlymais.

Dantų pasta nėra toks produktas, apie kurį populiaru klausti draugų ar pažįstamų rekomendacijų. Tai labai asmeniškas produktas – dantų emalio spalva priklauso nuo daugybės veiksnių kaip rūkymas, kavos ar arbatos gėrimas, antibiotikų vartojimas ar genai. Be to, kas tinka vienam, visiškai gali netikti kitam, nes skiriasi organizmų atsparumas bakterijoms, mitybos įpročiai, burnos higienos įgūdžiai. Tad kaip pasirinkti dantų pastą, kuri tiktų būtent jums, o ne reklamos herojui su spindinčiai baltais dantimis?

Kokia turėtų būti ideali dantų pasta?

Gerai nuvalanti dantų apnašas (juk tai jos pagrindinė funkcija), nežalojanti dantų emalio, maloniai veikianti dantenas, skani...

Ar gerai nuvalote dantų apnašas labiau priklauso nuo dantų valymo technikos ir trukmės negu nuo pačios dantų pastos. Tačiau kartais ryte pabundame su vis dar idealiai švarių dantų pojūčiu, o kartais rodosi, kad dantys vakare net valyti nebuvo. Kodėl taip skiriasi? Jeigu dantis valėtės taip pat, greičiausiai „kalta“ dantų pasta.

Pačias dantų pastas galima skirstyti pagal poveikį į tris grupes: paprastas higienines, kurios tinka bet kokių dantų kasdienei priežiūrai, profilaktines (kai yra polinkis sirgti dantenų ligomis) ir gydomąsias (dažniausiai turinčias sudėtyje antibiotinių medžiagų). Higieninės yra malonaus skonio, jų yra gausybė, tarp jų su balinamuoju efektu, ekologiškos ir natūralios, ajurvedinės ir t. t. Profilaktinės dažniausiai turi stipresnį poveikį, skirtos kraujuoti linkusioms dantenoms (R.O.C.S. Bionika, Bombastus su šalavijais, Cruzylan priešuždegiminė, Salviagalen dantų pasta su fluoru ir be fluoro). Gydomosios dažniausiai būna su antibiotikais (dažniausiai chlorheksidinu) ir jų naudojimo trukmė ribojama 2 savaitėmis (GUM Paroex, Curasept serija).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder