Išsitirti dėl ŽIV - per vieną minutę

Išsitirti dėl ŽIV - per vieną minutę

Klaipėdoje vykdoma prevencinė akcija "Saugaus gyvenimo karavanas 2012", kurios metu visi norintieji galės nemokamai ir anonimiškai vos per 1 minutę išsitirti dėl ŽIV, sužinoti, kaip apsisaugoti nuo infekcijos. Klaipėdiečiams ir Palangos gyventojams bei miestų svečiams bus suteikta galimybė nemokamai pasinaudoti kūno masės analizatoriumi. Akcijoje Klaipėdoje dalyvaus ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos mieste š.m. birželio 8 d. nuo 11.00 val. iki 17.00 val. akcija bus vykdoma Atgimimo aikštėje. Birželio 9 d. (šeštadienį) atvyks į Palangą, Centrinę aikštę prie autobusų stoties. Karavane dėl ŽIV bus galima išsitirti nuo 11 iki 17 valandos.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro darbuotojai primena, jog norintieji pasinaudoti kūno masės analizatoriumi turėtų būti nevalgę 3 val. iki matavimo. Kūno masės analizatorius parodo tikslų svorį, raumenų, riebalų masės santykį, apskaičiuoja kiek žmogus turėtų suvartoti ir sudeginti kalorijų per dieną, kad išlaikytų optimalų kūno svorį. Ant analizatoriaus reikia lipti basomis kojomis.

Akcijos tikslas – informuojant visuomenę apie ŽIV infekciją, mažinti su ŽIV ir AIDS susijusią stigmą, didinti ŽIV testavimo paslaugų bei apsaugos priemonių prieinamumą.

Karavanas pajudės iš Vilniaus ir keliaus per Šiaurės Lietuvą iki pajūrio. Jis sustos šešiuose Lietuvos miestuose: Panevėžyje, Šiauliuose, Telšiuose, Plungėje, Klaipėdoje ir Palangoje.

Spalvingoje akcijoje dalyvaujantys savanoriai kvies ir skatins miestų gyventojus bei svečius išsitirti dėl ŽIV ekologiškame žaliajame mikroautobuse. O personažas prezervatyvo kostiumu dalins informacinę medžiagą apie tai, kaip galima apsisaugoti nuo ŽIV ir AIDS. Akcijos metu bus išdalinta 10 tūkstančių prezervatyvų “Love” ir “Life style”.

„Demetra“ siekia didinti ŽIV testavimo ir gydymo paslaugų prieinamumą, – suteikti galimybę visiems norintiems patogioje vietoje, nemokamai ir konfidencialiai pasitikrinti dėl ŽIV. Išsitirti dėl ŽIV ypač svarbu nes ši infekcija sėkmingai gydoma, be to, žmogus, žinantis, kad yra užsikrėtęs ŽIV, gali apsaugoti nuo infekcijos kitus žmones“, – sako ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos „Demetra“ pirmininkė Svetlana Kulšis.

Kiekviename mieste, į kurį atvyks Saugaus gyvenimo karavanas, bendradarbiaujant su savivaldybių visuomenės sveikatos biurais, bus rengiami susitikimai su specialistais, atsakingais už ŽIV ir AIDS prevenciją. Jų metu asociacija „Demetra“ pristatys vykdomą veiklą ir teikiamą paramą, siekiant padidinti prieinamumą prie ŽIV testavimo, apsaugos priemonių. Diskusijoje bus aptarta bendradarbiavimo su asociacija „Demetra“ nauda miestui. Be to, Panevėžyje, Šiauliuose ir Klaipėdoje bus surengti susitikimai su infekcinių ligų gydytojais, gydančiais ŽIV užsikrėtusius žmones.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder