Iniciatyva „Rožinis grožio kąsnelis“ sulaukė garsių Lietuvos moterų palaikymo

Iniciatyva „Rožinis grožio kąsnelis“ sulaukė garsių Lietuvos moterų palaikymo

5524 – tiek salotų porcijų buvo parduota per mėnesį trukusią socialinę iniciatyvą „Rožinis grožio kąsnelis“. 10 proc. lėšų nuo restoranuose „La Crepe“ parduotų salotų kainos atiteko sveikatinimo projektui „Nedelsk“. Akcijos metu surinkta suma buvo iškilmingai įteikta projekto „Nedelsk“ iniciatorei Agnei Zuokienei baigiamojo renginio, vykusio prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, metu. Visų geros valios žmonių, prisijungusių prie iniciatyvos „Rožinis grožio kąsnelis“, parama prisidės prie Lietuvos moterų sveikatos patikrų organizavimo, informacijos apie krūties vėžį sklaidos ir mokymų rengimo.

„Vienas mūsų projekto tikslų – kuo plačiau skleisti informaciją apie krūties vėžį, reguliarias prevencines patikras, todėl esame dėkingi visiems – tiek verslo įmonėms, tiek pavieniams žmonėms, prisijungiantiems įvairiomis iniciatyvomis, kurios padeda atkreipti visuomenės dėmesį į šią, dažniausiai moteris pražudančią ligą, – sako A. Zuokienė. – Labai džiugu, jog tokios akcijos, kaip „Rožinis grožio kąsnelis“, susilaukia gana didelio dėmesio – vadinasi, žmonės tiki mūsų projekto reikalingumu ir yra pasirengę pagelbėti“.

Iš visų Lietuvoje veikiančių restoranų „La Crepe“, daugiausia susidomėjimo „Rožinis grožio kąsnelis“ sulaukė prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ įsikūrusiame restorane. Iš viso čia buvo parduotos net 1172 salotų porcijos. Socialinės akcijos „Rožinis grožio kąsnelis“ iniciatorė, „La Crepe“ atstovė Natalija Juralevič pastebi, jog žmonės labai noriai prsijungė prie naujos iniciatyvos: „Pirmą kartą organizavome tokią akciją, tačiau rezultatai pranoko lūkesčius. Labai džiaugiamės, kad mūsų iniciatyva surinktos lėšos užtikrins galimybę ne vienam šimtui Lietuvos moterų išsitirti dėl krūties vėžio, o į baigiamąjį akcijos renginį susirinkusios garsios Lietuvos moterys padėjo dar kartą atkreipti ne tik moterų, bet ir jas mylinčių vyrų, sūnų, brolių ar tėvų dėmesį į šią ligą ir reguliarių patikrų svarbą“.

Palaikyti iniciatyvos į baigiamąjį akcijos renginį atvyko daug garsių mados, verslo ir pramogų pasaulio atstovių: Asta Valentaitė, Irena Marozienė, Daiva Bakutienė, Kristina Savickytė – Damanskienė ir kt. Renginio metu koncertavo muzikinio projekto „X Faktorius“ nugalėtoja Giedrė, dalyvė Aleksandra ir „4 Roses“ merginos, vyko vėžio paliestų moterų pavasarinė stiliaus transformacija, kurią atliko „Alcina“ meistrai. Renginio svečiai turėjo progą dalyvauti loterijoje, buvo vaišinami laimės sausainėliais su palinkėjimais.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga. Reguliarios patikros ypač svarbios, nes liga gali ilgus metus tūnoti moters organizme, nesukeldama skausmo ar nemalonių pojūčių. Sveikatinimo projektas „Nedelsk" vykdo krūties vėžio prevenciją nuo 2003 m.: visoje Lietuvoje rengia moterims krūtų savityros praktinius mokymus, organizuoja viešas paskaitas apie krūties vėžį, propaguoja darnų gyvenimo būdą. Kiekvienas projektui „Nedelsk“ skiriamas litas prisideda prie Lietuvos moterų sveikatos – 100 moterų patikrinti reikia 1500 Lt paramos. Nuo projekto veiklos pradžios projekto „Rožinio kaspino" autobusėlis aplankė 660 šalies miestų ir miestelių, nemokamų patikrų metu buvo patikrinta daugiau kaip 80 tūkst. moterų visoje Lietuvoje, iš jų 720 rasta krūties vėžio įtarimo atvejų.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder